Bine ai venit! Aceasta este o "parcare pentru ganduri".
Nu se plateste taxa nici de stationare, nici de oprire.

joi, 13 martie 2014

Alege Europa pentru vacanța ta specială!

Concediul este cea mai placuta parte a anului. Cand zic concediu, eu intotdeauna ma gandesc la vara, iar cand zic vara, zic si mare. :) Pentru mine vacanta de vara inseamna concediu la mare. 
Acum 2 ani am avut parte de 2 concedii: unul in exteriorul tarii si unul in interior: in Delta Dunarii. Asa ca ne-am strans noi o gasca mare, ne-am urcat in masini si am plecat spre...Tulcea. Acolo ne-am lasat masinile, ne-am luat bagajele si ne-am dus spre Sulina cu barca. Era o barca din aceea cu motor, nu ne-am apucat noi de vaslit. :)) Eram prea obositi pentru a ne apuca de ...dat din maini.
Am ajuns, dupa un drum de vreo ora cu barca in Sulina. Acolo ne-a asteptat un microbus, care urma sa ne duca pe fiecare turist la vila, unde urma sa locuim. Noi am ajuns la vila, unde aveam sa ne petrecem urmatoarele 7 zile. Unul dintre prietenii nostri facuse in prealabil rezervarea. Era o vila amplasata chiar pe malul Dunarii. In fata Vilei, era un frumos ponton, unde erau amplasate mese cu scaune. In acea seara, dupa ce ne-am dat noi cu solutiile impotriva tantarilor, ne-am asezat la mese si am asteptat sa vedem daca ne vor "iubi" degustatorii sangelui. :)) Spre surprindera noastra, tantarii...ne-au respins. :) Ce sa faci, nu a fost dragoste la prima...degustare. :))
A doua zi dimineata, asteptati de microbus, am pornit spre minunta plaja a Sulinei. Un intins de nisip fin, auriu, unde nu rasunau manelele, unde nu ne astepta nimeni cu porumb fiert sau cu...namolul de Techirghiol :)) Nu am vazut o plaja atat de frumoasa, pe litoralul romanesc! Lume destul de putina, marea extrem de curata,de calda si de primitoare. Soarele isi reflecta extrem de frumos razele in apa sarata a Marii Negre. Ne-am asezat  fiecare pe sezlongurile, paturile noastre si ne-am intins la...relaxare. Se auzea doar marea si se vedea un cer albastru, neconturbat de norii de ploaie.
La amiaza, ne-am luat cu totii si am mers spre centrul Sulinei, ca sa servim masa. Erau extrem de multe terase. Aveai de unde sa alegi, cand venea vorba de...alimentarea stomacului propriu. 
Noi am ales terasa unde evident...erau cei mai multi oameni. Am facut extrem de bine, pentru ca am avut parte de o servire ireprosabila si de mancare extrem de buna. Majoritatea dintre cei din gasca s-au delectat cu diferite preparate din peste: de la ciorba, la peste la gratar. Cu totii am plecat cu burtiile pline si fericite si cu buzunarul ...placut impresionat,pentru ca preturile erau cele normale, inclusiv la bauturi.
Pentru a doua zi ne-am inteles cu un satean, sa ne duca cu barca la Padurea Letea ca sa vedem caii salbatici. Urma sa facem cunostiinta cu valurile Dunarii si sa admiram din barca, pescarii de...capturi rapitoare. Erau extrem de multi oameni la pescuit, care ne aratau capturile. Si aveau cu ce se lauda. Cosurile lor erau ticsite de pesti, semn ca totusi inca...Dunarea mai are peste. Am zarit in drum spre Padurea Letea, multe pasari specifice Deltei: de la cormorani, la pelicani, la tot felul de pasarele, care de care mai...pregatite pentru...Vocea Romaniei.:))  Pe diferitele canale, pe care am mers cu barca am vazut extrem de multi nuferi, am zarit papura, trestie. Erau atat de multi nuferi, si asa de frumosi, incat  pur si simplu aveai impresia ca sunt pictati.Dupa un drum de mai bine de 1 ora cu barca, am ajuns intr-o zona cu...pamant. Era inceputul drumului spre Padurea Letea. Cu totii eram dornici sa vedem caii salbatici. Dupa ce am coborat din barca, am fost preluati de un...microbus. E incredibil cat de ciudata e zona din apropierea Padurii Letea. Peste tot doar nisip fin. Casele oamenilor erau extrem de simple, si ciudat a fost pentru mine sa vad ca oamenii cultivau flori si rosii in...nisip. Ba mai mult, chiar si brazii au crescut in..nisip. De cum am zarit brazii, am stiut ca am ajuns la destinatie. Incredibil de frumoasa Padurea Letea. Plina de brazi, de conifere crescute in ... nisip fin de mare. Am zarit si doua lacuri sarate,care erau aproape secate.  Intr-o poiana, am zarit si caii salbatici din Letea. Incredibil de frumos sa vezi atat de multi cai zburdand si mancand, pe unde le poftea inima. A fost zi minunata, pe care am sa o tin minte! Dupa amiaza, am ajuns inapoi in Sulina, iar seara am incheiat-o pe ponton, unde din nou...tantarii care ne dadeau tarcoale, nu doreau sa ne ...ia sange. :))
Am ramas impresionata de saracia orasului Sulina, dar si de minunatia cladirilor care se zaresc in centrul orasului. Recomand cu mare caldura un sejur in Delta Dunarii. Este un adevarat paradis. Daca nu stii pe unde sa mergi in vara acestui an, ai putea sa arunci o privire pe site-ul celor de la CND Turism, pentru ca au multe pachete turistice promotionale, fie ca-ti doresti un sejur in tara sau in strainatate!
Tu unde iti vei petrece concediul de vara? Care ar fi destinatia pentru vacanta ta speciala?
Acest articol a fost scris pentru competitia Spring SuperBlog 2014.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu