Bine ai venit! Aceasta este o "parcare pentru ganduri".
Nu se plateste taxa nici de stationare, nici de oprire.

miercuri, 4 februarie 2015

Tom si Jerry, de vazut in familie!

De cele mai multe ori spui ca nu e o mare "filosofie" atunci cand  iti asumi rolul de parinte. Ai impresia ca totul vine de la sine. Cand insa esti pus in situatia in care rolul de parinte-adult este al tau, iti dai seama ca lucrurile incep sa devin tot mai serioase. Nu mai e joaca de copii, asa cum pare de pe banca de rezerve. 
E pe principiul : " nu stii pana nu esti pus in fata faptului". Si cam asa e. Atunci cand te trezesti ca esti "mama" sau "tata" lucrurile pe care le-ai considerat pur si simplu, normale, incep sa devina subiecte cu adevarat serioase. Cum sa-mi cresc copilul? Ce activitati sa-i includ pentru diversificarea activitatii celui mic? O multime de intrebari si tot atatea raspunsuri. Evident ca raspunsurile tale, trebuie sa fie si pe intelesul lui.
Orice copil, indiferent de varsta adora sa se uite la televizor. Stiu, multi medici nu recomanda sa-l lasi pe cel mic la televizor, insa sa fim seriosi, orice poate fi oferit cu moderatie. Cu cat ii interzici mai multe lucruri, cu atat curiozitatea sa va fi si mai mare.Pana la urma de ce sa nu transformi actiunile care par interzise, in activitati care pot fi educative, placute pentru micutul sau micuta ta, dar si pentru tine.
E greu sa gasesti ceva cu adevarat interesant si atractiv pentru doua generatii: una care deja stie suficient de multe si alta care e avida de cunoastere. Care sa fie activitatea comuna pentru ca ambele generatii sa fie cu adevarat multumite? Cu siguranta: "Tom si Jerry".  Alaturi de indragitele personaje au crescut generatii intregi. In plus,e distractiv pentru toata lumea. Micutul tau, care inca nu stie sa citeasca, sa vorbeasca, se distreaza de personaje, iar tu retraiesti momentele copilariei. E exact desenul animat care i-ar aduce alaturi de voi si pe bunici, care nu si-ar face probleme ca nu "vad la televizor".  Imaginile vorbesc de la sine.
In plus, personajele reprezinta animalele pe care copiii le vad peste tot:  in jurul blocului, la bunici. E usor sa le recunoasca, fara sa se intrebe cine este de fapt "Tom" sau "Jerry". Sunt o pisica ( motan ) si un soarece. E extrem de simplu, pentru ca amuzamentul familiei sa se mute in fata televiziorului. Nu ai cum sa te plictisesti la asemenea desene animate, indiferent ca ai un anisor, 30 sau 60. :)
Pe http://www.boomerang-tv.ro/ "joaca de-a soarecele si pisica" se transforma in cea mai placuta activitate: aceea de a petrece timpul in familie, alaturi de cei mici si cei mari!

3 comentarii: