Bine ai venit! Aceasta este o "parcare pentru ganduri".
Nu se plateste taxa nici de stationare, nici de oprire.

joi, 2 iulie 2015

Misca-te cat mai des, cu sens sau fara sens...cu Rexona!

Sa fii mamica este poate cel mai frumos lucru pe care i se poate intampla unei femei. Sa fii mamica este sigur cel mai solicitant job din lume. Nu ai concediu, zile libere, dormi cand apuci, mananci cand cel mic a incheiat joaca si are chef sa doarma. Tabieturile tale se transforma in placeri ocazionale si asta atunci cand cel mic se lasa condus in lumea viselor pentru cateva ore. 
Sunt o mamica "posesoare" a unei minunate fetite de 1 an si 10 luni. Fiecare zi incepe dis- de- dimineata, undeva pe la 6, cand alarma telefonului ma trezeste din somnul cel frumos si ma trimite la job. Uneori cea mica se trezeste si ea, isi ia portia de laptic si apoi adoarme, iar eu pot sa-mi incept ziua. Urmeaza dusul, pregatirea licorii pentru job, adica cacao cu lapte, echipatul, putin machiaj, daca am chef si timp, castile in urechi si iesirea pe usa. Timp de mai bine de 30 de minute cat fac pana la job, incerc sa-mi reintru in atributiile zilei: imi fac o mica recapitulare a ceea ce am facut in ziua respectiva: " mancare pentru cea mica, spalat haine, iesit la plimbare, cumparaturi, mancare pentru noi, cei mari." Tot timpul ma intreb:" oare ce am uitat?" Atunci urmeaza sa-mi consult reminderele din telefon. Telefonul e singurul care nu uita si care ma ajuta si pe mine sa nu uit. 
Pe la 12 si un pic, inchid laptopul, pornesc din nou muzica in casti si pornesc de la job. Plec spre casa cu un dor nebun de cea mica si cu gandul ca urmeaza o noua zi alerta, cu tot felul de activitati diverse.
Dupa vreo 40 de minute de schimbat autobuze si trolee, ajung la destinatie. De abia astept sa ajung la usa casei si sa aud o voce dulce :" mami, mami". Contactul vizual e minunat, cand vad bucuria din ochii micutei mele. Urmeaza sa ia la "puricat" cam tot ce am: " casti, geanta, pe mine". De acolo incolo nu se mai dezlipeste de mine. Dusul meu se reduce la o ploaie rapida in bataia picurilor de apa. 
Urmeaza apoi masa de amiaza pentru cea mica, joaca, dansul care trebuie sa includa categoric muzica ascultata la maxim, apoi urmeaza sa o conving ca pentru a ne putea juca toata ziua, trebuie sa o luam si o pauza de somn. De cele mai multe ori primesc un refuz, asa ca muzica, dansul si joaca dureaza pana pe la vreo 16. Apoi singura se aseaza in pat si spune: " mami, nani". Si atunci rasuflu si eu usurata. Urmeaza pentru mine 2 ore de treaba pe "silent". Ori stau langa cea mica si incerc sa vizualizez ce mai difuzeaza canalele tv, ori urmeaza activitati casnice la nivel scazut al sunetului: gatit, calcatul hainelor. 
Dupa cam 2 ore, 2 ore jumatate urmeaza o noua runda alerta. Se trezeste cea mica si plecam in parcul de la mallul de langa noi. Luam mingea, luam mascota cu Minnie, ne dotam cu apa, olita, biscuiti, palarie de soare si iesim pe usa.
Acolo socializam, hranim pestii si ratele, porumbeii, ne aratam talentele in joaca cu mingea, admiram avioanele care trec fix deasupra parcului, fie ca de decoleaza, fie ca aterizeaza. Si alergarea face parte din distractia de dupa-amiaza.
Dupa vreo 2 ore suntem deja cu bateriile pe jumatate terminate. Pe la vreo 20:30 ne reintoarcem acasa, urmeaza dus, ne luam pijamalele, ne bem lapticul, ne jucam cu puzzle-ul, mai ascultam muzica, dansam, coloram, ne luam si portia de desene animate si apoi se aude vocea fiicei mei spunand: " nani". E momentul cand inchide televizorul si cand ne minunam de stelele ce stralucesc pe peretele cu patul ei. Uneori dureaza 20 de minute pana adoarme, alteori nici 5 minute. 
Si uite cum fiecare zi este extrem de activa si frumoasa, si in fiecare zi strangem tot mai multe amintiri! :)
Si da, miscarea face bine atat pentru cei mici, cat si pentru cei mari.
 Pe  https://www.facebook.com/RexonaRomania o sa afli cata miscare faci zi de zi, cu fiecare activitate a ta! 






Si totusi, finalul de zi te va gasi pregatita pentru urmatoarea, tot fresh datorita Rexona Motion sense. E un odorizant care elibereaza microcapsule cu parfum la fiecare miscare a ta. Si crede-ma, o sa-ti doresti sa te misti cat mai mult si cat mai des, cu sens sau fara sens!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu