Bine ai venit! Aceasta este o "parcare pentru ganduri".
Nu se plateste taxa nici de stationare, nici de oprire.

miercuri, 8 iulie 2015

Miscarea e un mod de viata sanatos!

Copilaria este perioada cand creierul nostru e ca un burete: absoarbe orice informatie. E perioada cand copiem tot ce vedem in jur. Copilaria este momentul cand pornim in viata, cand suntem condusi in anumite directii de parinti, de bunici, de cei care ne inconjoara. 
Copilaria inseamna pentru mine jocuri, multa miscare, socializare "face-to-face". Tatal meu ne-a oferit, mie si fratelui meu,  o multime de alternative pentru petrecerea timpului liber. Zilnic mergeam in parc, luam mingea  de fotbal cu noi si incepea distractia. Si era distractie! Eu cu fratele meu si inca vreo 8 pusti ne vedeam precum marii fotbalisti ai lumii. Mie imi placea cel mai mult sa parez golurile. Eu eram cea care apara poarta  echipei mele. :) In fiecare azi aveam tot alte jocuri. Ne placea sa ne jucam volei, sa alergam, sa ne jucam badminton.
Pe langa activitatile desfasurate in parcul central din oras, imi placea tare mult sa sar coarda, sa ma joc elestic. Poate ca acum cand privesti inapoi, par niste jocuri prostesti, insa ele au facut ca noi, cei din acea generatie, sa nu avem probleme cu greutatea. Erau cele mai simple moduri de miscare.
Culmea era ca si baietii se jucau elastic cu noi. Erau modurile noastre de socializare, dintre cele mai simple si nevinovate. 
Un alt joc al copilariei, de care imi aduc aminte si pe care il jucam des se numeste: " de-a v-ati-ascunsalea". Era mare distractie! Ne strangeam toti copiii din zona si inceapam sa gasim locuri in care sa nu fim vazuti, in care sa ramanem ascunsi. Tot in fata blocului ne jucam " stop, stop, la perete, stop". Era distractiv! 
Ne placea sa ne dam cu bicicletele si sa" batem mingea", uneori chiar si in fata blocului. Nu stiu daca in ultimii ani buni am mai vazut pe cineva in fata blocului, "sa bata mingea".
Cand eram mica, eu si fratele meu am fost dusi chiar si la karate. Era un sport care ne-a dezvoltat abilitatea de ascultare, ne-a facut sa fim responsabili, ne-a ajutat sa colaboram, sa lucram in echipa, sa ne dezvoltam intelectul, sa respectam un anumit program impus de antrenamente, sa respectam reguli. Si da, daca mai punem si miscarea, atunci categoric am avut doar de castigat.  Si pe langa acest fapt, eram spaima colegilor batausi. :)) Cand erau probleme la mine in clasa, eu eram Chuck Norris-ul fetelor. :))
Fiecare joc prostesc, in viziunea copiilor din ziua de azi, a facut din generatia noastra, oamenii care suntem acum, cei care nu facem miscare doar la degete prin folosirea smartphone-ului. Am invatat sa facem din miscare un mod de viata, unul sanatos!
Eu zic sa ne strangem cu totii la cea mai mare ora de sport, sambata 11 iulie, chiar in centrul Transilvaniei, in Brasov. Pe langa faptul ca racoarea  va fi din partea orasului, noi toti vom putea sa cream cea mai mare ora de miscare! Si mai stii cineva? Vei avea parte de o multime de suprize! Toate detaliile le gasesti pe http://miscareafacebine.ro/2015/07/01/cea-mai-mare-ora-de-sport-brasov-va-asteapta-pe-11-iulie-in-piata-sfatului/ .
Miscarea face bine atat fizic, cat si mental!






Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu