Bine ai venit! Aceasta este o "parcare pentru ganduri".
Nu se plateste taxa nici de stationare, nici de oprire.

miercuri, 11 noiembrie 2015

Distractia de sambata...ca fetele!

"Sa fii si femeie, sa fii si mama, sa si conduci si sa fii atenta la toate, chiar nu e usor. Pe mine ma ajuta masina, care mereu ma avertizeaza cand: ba raman fara lichid de parbriz, ba cand trebuie sa restabilesc nivelul la ulei, ba cand becul e ars. Tot felul de avertizari. Si bine ca dispune de asa ceva! Acum serios, copil, casa, job, sa mai fiu nevoita sa am si grija masinii, ar fi chiar o munca imposibila pentru mine. Eu, cea cu memorie scurta. Recunosc, ma ajuta mult si reminderele de la telefon ca sa nu uit sa fac "refeal" la lucrurile care s-au terminat prin casa.
Sotul meu mai glumeste: "pune-ti reminder sa nu uiti  unde stai". Ce sa fac, nu am memorie de telefon.
Intr-o zi de weekend, sotul meu la job, eu cu fiica mea. Am zis ca ar fi ideal sa ne urcam amandoua in masina si sa pornim spre Turda, acolo unde locuiesc parintii mei. Iau eu geanta cu jucarii, apa pentru pitica mea de 2 ani, haine de joaca, tot felul de activitati, o instalez pe scaunul de copil, imi pun centura, pornesc playlistul cu muzica preferata a fiica mei, ca altfel nu am liniste la volan si pornim. Era o zi superba de vara, una care parca te chema sa nu stai in casa.
Asa se face ca am pornit si noi din Cluj, cantand, fredonand si cu ganduri de relaxare. Era ziua fetelor, una de weekend, in care nimic nu avea sa ne strice distractia. Asa am zis, pana am ajuns la jumatatea drumului.
Eu ,de regula cand sunt cu fiica mea in masina, circul pe prima banda daca nu sunt alte autovehicule, mopede, care sa-mi strice parcursul. Era o zi de sambata chiar linistita, fara trafic mare. La un moment dat, imi pare pe bord semnul de la baterie. Nah bun, ce sa fac? Clar, caut un loc de tras pe dreapta. Zis si facut. Supriza! S-a oprit si muzica, care in mod normal, mergea si cand opream masina. Acum nu mai pornea nici masina. Era clar! Semnul acela rosu cu indicatorul bateriei nu era degeaba aparut pe bord. Era un semn ca masina mea are o problema. Ce sa fac? Il sun pe fratele meu care e consilier la un service auto. Ii explic problema si ma asigura ca e clar: am probleme cu bateria. Fratele meu era plecat din oras si nu avea cum sa ajunga la mine in timp real, iar sotul meu era la job, fara masina, ca doar am plecat eu cu ea. Sa recapiualam: masina se opreste, eu in masina cu fiica mea. Buna treaba, zic. Daca eram doar eu, puteam sta mult si bine pana se rezolva problema, chiar daca dura si cateva ore.  Acum nu aveam cum sa prelungesc timpul de asteptare, aiurea. Adica, e vorba de un copil, care are rabdarea limitata.
Ma gandeam sa sun la o firma de tractare, dar nah, totusi, dureaza si pana vine, si ma gandeam ca m-ar costa si o avere. Plus ca, ce sens avea sa sun la firma de tractare, daca stiam exact ca bateria auto era de vina? Adica aveam cauza, acum trebuia sa gasesc solutia. Imi aduc aminte ca intr-o zi in cautarea mea pe internet, am dat peste o firma care avea exact ceea ce am eu nevoie. Adica baterii auto ieftine, dar sa fie de "marca", si care sa vina sa-mi monteze bateria acolo unde eram eu, sa-mi faca si hartiile prin care sa-mi ateste ca bateria mea dispune de garantie. 
Acum serios? Sa cumpar bateria, sa ma duc pana la service ( cu ce?) sa imi monteze acolo bateria ca sa nu pierd garantia, ca asa trebuie, un service autorizat.
Nah bun, si ma intreb eu acum ce baterie sa-mi cumpar. Aveau pe toate: baterii auto Varta, baterii auto Rombat, baterii auto Bosch, baterii auto Banner.  Am optat pentru aceeasi marca de baterie montata pe masina: baterie Bosch. Ma gandesc ca fabrica a stiut ce sa-mi monteze. 
Nu stiam ce model sa aleg, ca sunt destule, plus multe date tehnice. Cei de la Bateriiauto.ro au stiut de care am nevoie, dupa ce le-am spus ce bateria am avut montata pe masina, si ce marca si model de masina am.


Deci am avut de ales intre acestea doua:


Ambele se potriveau pentru masina mea, a doua fiind mai scumpa. Am ales-o pe a doua, pentru ca  am zis ca daca e mai scumpa, o fi si mai buna. 
Am asteptat 20 de minute, pana cand au sosit baietii sa-mi monteze bateria. Ce am facut intre timp? Am scos telefonul, ne-am uitat cu fiica mea la cantecele, am dansat, am cantat, ne-am plimbat. 
Am fost extrem de bucuroasa cand am pornit masina si a mers! Am invatat ceva: daca stii la cine sa apelezi, nici o problema nu e prea mare, cand are solutii imediate!"


Acest articol a fost scris pentru competitia SuperBlog 2015.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu