Bine ai venit! Aceasta este o "parcare pentru ganduri".
Nu se plateste taxa nici de stationare, nici de oprire.

miercuri, 16 martie 2016

Copilaria mea roz!

Copilaria a fost atat de minunata pentru mine...incat de fiecare data cand de fiecare data cand vorbesc cu fratele meu la telefon, mereu de aducem aminte de anumite secvente din acea perioada. Sunt doar amintiri frumoase, pe care le-am memorat si pe care le retraiesc si acum.
Imi aduc aminte perfect cand la inceputul anilor '90 tatal meu ne-a cumparat televizor, ca sa putem sa ne uitam la desene animate. Pe vremea aceea desenele erau cu "taraita". Toate dupa un program, facut de statul roman. Nu aveai cine stie ce de ales. Insa a urmat apoi era televizoarele color si a casetelor video.A fost momentul de start al distractiei "colorate" pentru mine si fratele meu.
Pe vremea aceea era la moda inchiriatelor casetelor video. Si mama cat era de distractiv! Uneori insa aveai de asteptat dupa filmul preferat.
Pe vremea noastra, cand aveam cativa ani, nu era asa variata gama de filme de animatie. Erau putine optiuni, insa una dintre ele ne distra la culme: Pantera Roz.

http://www.presaonline.com/stiri/showbiz-monden/hotii-de-la-cannes-de-neoprit-gruparea-pantera-roz-a-terorizat-lumea-2445535.html




Acest personaj magic, ii spuneam noi,  ne placea enorm pentru ca ni se potrivea perfect: totul tinea de gesturi. Si noi eram la varsta la care gesturile ne ajutau de multe ori sa spunem ce gandim sau sa ne exprimam bucuria sau frustarea. Si, stii ceva? Era extrem de distractiv. Si acum parca aud melodia de fundal a desenului animat.


Stii ce era perfect la aceste desene animate? Ca nu eram nevoiti sa urmarim subtitrare. E un film de desen animat fara cuvinte, plus ca noi nici nu stiam sa citim. Abia reuseam sa descoperim sa rostim cat mai multe cuvinte. Era cu atat mai comic cu cat pantera era de fapt roz. Nici nu stiam noi daca e o "ea" sau un "el". Expresiile fetei atat de geniale, incat radeam cu lacrimi. Cum cine? Eu cu fratele meu. Cum incepea distractia noastra la desenele animate?
Mama sau tata, depinde care era acasa ,venea sa ne porneasca televizorul care era la mine in camera, pe vremea aceea eu cu fratele meu dormeam amandoi in aceeasi camera, asa ne simteam mai in siguranta. Apoi baga caseta video in compartimentul din televizor. Noi asteptam cuminti in pat, intinsi pe perna.Inveliti si cu ochii mari asteptam noile aventuri. Nu ne plictiseam niciodata sa ne uitam de mai multe ori la aceleasi aventuri ale Panterei Roz.
Ei bine, aventura noastra cu Pantera Roz se intampla o data pe saptamana sau cand era disponbila caseta video si de regula se intampla in weekend. Ulterior tata ne-a cumparat propria caseta video cu Pantera Roz! Pfuai, ce mai bucurie a fost!Iti dai seama sa te poti uita cand vrei tu? Asta da libertate!
Am avut o copilarie roz, extrem de fericita! Si am mai invatat ceva, ca nu degeaba ne-a placut Pantera Roz : gesturile fac cat o mie de cuvinte. Pana la urma, mimica fetei spune totul. Nu e nevoie de cuvinte. Uneori cuvintele nu fac decat sa mascheze ce simtim cu adevarat!

Acest articol a fost scris pentru competitia Spring Super Blog 2016.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu