Bine ai venit! Aceasta este o "parcare pentru ganduri".
Nu se plateste taxa nici de stationare, nici de oprire.

marți, 1 martie 2016

Provocarea penelor!

Sa fii mama e sigur cea mai mare provocare a vietii! Pe langa faptul trebuie sa te lupti tu singura, ajutata de instincte sa-ti aduci pruncul pe lume, urmeaza o multime de provocari. Si asta, inca din prima zi. 
Si cu cat timpul inainteaza, cu atat iti dai seama ca timpul tau se invarte in jurul altor provocari: de genul, cum sa scoti petele de pix de pe canapeaua de piele. Petele inca rezista la mine pe canapea, dupa ce am incercat toata solutiile posibile. Nu-i problema, oricum canapeaua avea nevoie de redecorare, iar pisicile desenate de fiica mea de 2 ani si 6 luni ma fac sa zambesc de fiecare data cand trec pragul livingului. Si-l trec des, pentru ca pe acolo ajung in dormitor si in celalte locuri din casa.
Acum ce era sa fac? Evident ca m-am apucat de ras, singura, fara sa ma vada. Mai avea sens sa-i repet ca nu e voie? Pentru ea e perfect normal, ca doar cu buna noastra stiinta, a parintilor, a ajuns la pix. Am depasit momentul.
Ei bine, una dintre operatiunile preferate ale fiice mei este sa scoata penele din perna. :)) Stiu, e comic. Dar stii cata rabdare are? Pana cu pana. Si ce mai bucurie cand reuseste sa scoata cat mai multe. E ca o reusita de nivel de Oscar. Ce sa faci, fiecare varsta cu bucuria ei. Ei bine, intr-o zi distractia asta cu penele a ajuns la un alt nivel.
Eram eu prin bucatarie, pregateam masa de amiaza, pitica mea in camera, linistita. Nimic iesit din comun. Ea e foarte cuminte, asa ca nu ma gandesc ca atunci cand se aude doar televizorul pornit pe muzica sau muzica de la Ipod, fara alte miscari, e ceva in neregula. De regula, o data la fiecare 5 minute sau poate mai des, o mai intreb ce face, mai merg sa vad ce activitate si-a gasit, atunci cand si eu sunt prinsa cu activitatile casei, gen, gatit. Cand vine vorba de aspirat, dat cu mopul pe jos, intins hainele, sters praful, le facem impreuna. Cu mare placere. Sunt activitati de echipa, distractive.
Revenind la ziua cand eu eram prinsa prin bucatarie. Aveam un chef nebun sa gatesc, ceva sofisticat. Nu era o zi mai speciala, doar o zi de weekend. Pitica mea era prin camera. O mai strigam, ea raspundea. Ascultam muzica amandoua. Era ca o zi normala. Ei bine, nu stiu de ce la un moment dat m-am dus pana in camera, asta dupa vreo 10 minute de cand eram in bucatarie. Cand am ajuns acolo, supriza! Oh da, una cu pene. Parca o barza a naparlit la mine in camera. Draga de fiica mea a gasit fermoarul de la perna, cel  din interiorul fetei de perna si a scos toate penele.
Parca eram in cuibul unor pasari. Nici nu am stiut ce sa fac. Sa o intreb de ce a trebuit sa scoata toate pernele, sa rad. Evident, ca am ras. Ea zambea, bucuroasa ca a reusit sa scoata atatea pene. Si erau multe! Toate de gasca. Asa ca fata mea de perna a ramas goala-pusca!
Nah bun, dupa ce am stat in tocul usii si am vazut-o pe pitica mea cum arunca cu penele in sus, (nu era loc in camera, unde sa nu fie o pana) am scos aspiratorul ca sa le strang. Zburau penele mele cand au intalnit aspiratorul, de zici ca erau speriate. Iti dai seama ca penele acelea se desprind si de pe cotorul acela si lasa acel puf mic. Nu stiam de unde sa incep. 
Fiica mea arata ca o zana costumata in barza. Toata era numai pene. Asa ca am inceput cu pitica mea. Miscare rapida de dat hainele jos si apoi de luat altele. Dupa ce i-am dat o alta ocupatie piticei mele, in cealalta camera (asta dupa ce m-am asigurat ca in bucatarie nu are sanse sa devina masterchef si sa se apuce de framantat cu multa faina), am inceput operatiunea de strans penele bietelor gaste.
Am strans eu ce am strans, insa tot au ramas pene si puf de la pene. Stranutam de zici ca ma lovise ceva gripa "pasareasca". Mama ce de folos imi erau un aspirator puternic, care sa si purifice zona. Acum am vazut ca in magazinul MarketOnline.ro sunt o multime de  aspiratoare profesionale care fac treaba in locul tau. 

Unul dintre cele mi-ar fi fost partener perfect la "operatiunea de strangere si curatare a penelor" e aspiratorul profesional Rohnson.

Asa arata partenerul ideal al curateniei: cel care indeparteaza murdaria, praful. Si nu e ca alt aspirator, care scoate praful pe o alta parte. El o colecteaza in apa si acolo ramane. E si silentions si puternic. Sigur cu ajutorul lui nici o urma de pana nu mai ramanea la mine in casa. Si sigur nu mai stranutam nici eu 2 zile incontinuu. Acum stiu care e partenerul ce e obligatoriu sa se gaseasca in casei fiecarei mame. :) Si nu numai, insa in special!

Acest articol a fost scris pentru competitia  Super Blog Spring 2016.

Un comentariu:

  1. Ce aventura :D!!
    Aveam si noi perne maaari cu pene. Entuziasm cand iesea cate una - erau foarte mari unele, numai bune de costumat in indieni ;).
    Si fermoarele au se pare dezavantaje... mai ales daca ar trebui sa pazeasca in interiorul fortului perna o armata de pene si fulgi :).

    RăspundețiȘtergere