Bine ai venit! Aceasta este o "parcare pentru ganduri".
Nu se plateste taxa nici de stationare, nici de oprire.

vineri, 26 iunie 2015

Jocurile cu bicicletele sunt intotdeauna placute!

Intotdeauna am admirat pe cei care stiu sa conduca un mijloc de transport si simt parca si eu adrenalina pe care o traiesc cei care conduc vehiculele. Mi-am dorit si eu sa pot fi ca ei si am experimentat acest lucru pe prima mea bicileta cu roti ajutatoare pe care cu greu am stapanit-o prima data insa a fost o senzatie tare placuta sa observ cum, incet, incet, reusesc sa o stapanesc din ce in ce mai bine si sa nu imi mai vina greu sa pedalez. Cu timpul am renuntat la cele doua roti din spate si am pedalat foarte bine tinandu-mi usor echilibrul, insa fara cazaturi si fara julituri in coate si in genunchi nu se invata nimic, asa ca sunt unul dintre cei care au avut parte de multe astfel de experiente dureroase pana cand am reusit sa merg pe bicicleta fara probleme. Cu alti copii de la bloc, experti in ale pedalatului, ne antrenam in cele mai palpitante curse cu biciclete iar cel care castiga isi putea lua si titlul de cel mai bun biciclist. Ne amuzam foarte tare si nu ne suparam niciodata daca pierdeam si nu ne clasam ca cei mai buni pentru ca nici castigatorul nu era foarte mandru sau sa capete un aer de superioritate fata de ceilalti.   




Sursa: http://www.latina.com.br/Blog/Sustentavel/35/Va_de_bike_sem_suar_




Eu am facut o pasiune pentru biciclete si nu este rau deloc daca inveti sa te deplasezi cu ea inca de mic pentru ca miscarea pe acest vehicul este sanatate curata. Este bine ca si adultii sa se intoarca la biciclete pentru a se deplasa pana la serviciu, si asa miscare facem din ce in ce mai putin, la serviciu se sta mult pe scaun sau in picioare si acest lucru provoaca multe probleme insa daca apoi iti iei bicicleta poti fac miscarea de care ai nevoie ca sa te simti plin de energie pe tot parcursul zilei. Acum este bine ca s-au construit piste speciale pentru biciclisti pe care se pot deplasa fara sa intampine obstacole in cale. Am fost atras si de jocurile cu biciclete pe care le-am jucat si care mi-au starnit curiozitatea de a inceca si eu sa pedalez si asa a inceput totul. Ma bucur foarte mult ca ai mei au fost receptivi la dorinta mea de a avea o bicicleta si a fost cadoul pe care l-am iubit cel mai mult. Cand am mai crescut mi-au cumparat o bicicleta mai mare cu care pornesc grabit la scoala. Colegii mei m-au imitat numaidecat si acum majoritatea ne deplasam cu bicicletele si ne simtim excelent mai revigorati si mai energici.






Sursa: http://uk.rewardgateway.com/cycle-work/


Profesorii au fost surprinsi placut de exemplul pe care l-am dat elevilor de la scoala si chiar am promovat un proiect in acest sens in care am discutat despre importanta mersului pe bicicleta atat ca miscare dar si pentru o viata mai sanatoasa departe de sedentarism. Fiind un adept al miscarii in general, voi sustine cu interes orice proiect in acest sens si voi fi mereu vocea si exemplul care va indemna la miscare. Nu ar trebui sa privim miscarea ca pe ceva pentru care trebuie sa rezervi un timp special, ci dimpotriva o poti face fara sa iti dai seama rezolvandu-ti in acelasi timp si treburile de fiecare zi pedaland pe propria ta bicicleta.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu