Bine ai venit! Aceasta este o "parcare pentru ganduri".
Nu se plateste taxa nici de stationare, nici de oprire.

vineri, 5 decembrie 2014

De ce mamele nu mai sunt femei?

Sincera sa fiu, am o mare dilema. De ce femeile dupa ce devin mame uita de ele? Zilele trecute pe troleu am vazut o multime de mamici care aveau copii chiar mari, de la 7 ani incolo, care nu doar ca aveau greutate peste limita admisa, dar asa erau imbracate de parca mergeau sa duca gunoiul. M-am ofticat, pentru ca si eu sunt mama, dar nu am uitat sa fiu femeie. Am considerat ca trebuie sa am in continuare grija de mine, altfel cum as putea pretinde ca cei din jur sa ma respecte? Acum serios, eu inteleg de tot felul de simptome postnatale, dar mi-e greu sa cred ca se prelungesc chiar o viata intreaga. Mai grav este ca nimeni cred ca nu le mai atrage atentia sau oare o fac degeaba?
Stateam si ma gandeam ca acele femei isi duc copiii la scoala, îmbrăcate de parca merg la cules de cartofi. Acum sincer, ce respect au ele fata de copiii lor daca nu se ingrijesc corespunzator?
Ei bine, acele femeie merg si la munca. Indiferent unde muncesc ele, ar trebui sa acorde un mai mare respect fata de locul unde isi petrec 8 ore din zi. Nu ma mai mira ca sotii acestor doamne cauta fericirea in alta parte. 
Si eu am luat cateva kilograme in timpul sarcinii, apoi fiindca alaptam ( si inca alaptez, mandra de acest lucru :) ) nu am putut sa tin cure de slabire. Am facut sport si am incercat sa mananc sanatos. Acum organismul meu a inceput sa-si revina la dimenisiunile dinainte de sarcina. :)
Cum ar fi daca in autobuze, trolee ar exista oglinzi. Oare aceste mame, care au uitat sa mai fie femei ar vedea ceea ce vad eu? Stiu ca nu e usor sa fii mama, insa nu trebuie sa uiti ca inainte de asta, ai fost femeie. Chiar daca ai o multime de responsabilitati dupa ce devii mama, si uneori nu ai timp nici sa faci o baie fierbinte, asta nu inseamna ca trebuie sa incetezi sa mai existi. E pacat si trist ca se intampla acest lucru!
In fiecare dimineata ma intalnesc cu o mama care-si duce copii la scoala. Prima data am vazut-o din spate si am crezut ca e tatal. Serios. Parul scurt, pozitia corpului extrem de masculina, la fel si imbracamintea. 
Esti mama, fa-ti timp sa fii si femeie!


2 comentarii:

  1. Sunt si mulți copii și tătici care conspiră în secret la cadoul potrivit pentru cea mai importantă femeie din viața lor si care o ajuta sa treaca mai usor peste greutatile intampinate de o mama. Acum pe sfarsit de an mami are liber si o programare la un centru SPA :)

    RăspundețiȘtergere
  2. Ma bucur.:) E minunat ca se intampla asta.

    RăspundețiȘtergere