Bine ai venit! Aceasta este o "parcare pentru ganduri".
Nu se plateste taxa nici de stationare, nici de oprire.

marți, 25 martie 2014

Importanta miscarii in viata copiilor

Traim intr-o lume in care tehnologia ne-a acaparat viata. De foarte multe ori gandim mecanic, pentru ca ne-am obisnuit sa faca altcineva lucrurile in locul nostru. Calculele matematice nu le mai facem in "cap", ci doar cu ajutorul ordinatorului. 
Pentru multi copii miscarea inseamna sportul la...degetele pe telecomanda la televizor sau tastatura tabletei. Nu e de mirare de ce foarte multi copii ajung sa cantareasca peste limita normala admisa varstei lor. Miscarea, sportul il ajuta pe piticul tau sa aiba un corp sanatos, sa fie mereu in limitele normale ale greutatii, il ajuta sa invete sa se joace cu ceilalti copii, il  ajuta sa se integreze intr-un mediu social, il determina sa aprecieze ce inseamna munca in echipa. Ca parinte poti sa-l stimulezi cu diferite activitati sportive. Evident ca pana vei depista care este sportul preferat al piticului tau va trebui sa le incerci pe toate: sa-l duci la ore de balet, de fotbal, handbal, tae boo, karate, innot dar si karting.
Prima calatorie cu masina a piticului tau este din...maternitate. Atunci face cunostiinta pentru prima data cu mersul cu masina. Nu e de mirare de ce multi copii adora sa calatoreasca cu masina. Indiferent de sexul copilului, pasiunea pentru masini se dezvolta inca de la varste timpurii. Cum ar fi insa daca dezvoltam aceasta pasiune in... folosul copilului? Cred ca ne-am face noua si copiilor nostri un serviciu, si inca unul extrem de sanatos. Inca de la varste timpurii putem sa ne inscriem copiii la ... karturi. Exista extrem de multe kartodroame in tara, care de abia asteapta sa fie testate de pitici ce conduc karturi cu pedale, cum ar fi acesta:
http://www.karturi-berg.ro/Kart-BERG-X-plorer-X-treme-BF-3-d6.htm
La volanul unui kart Berg copilul tau se va simti cu siguranta un mic...Michael Schumacher.:) Cu o asemenea activitate sportiva, iti faci tie un serviciu, dar si copilului tau. El isi va dezvolta functiile motorii cat mai bine, nu va pierde vremea in fata televiziorului, iar tu iti vei da  seama ca ai facut cea mai buna alegere.
Kartul cu pedale este cu siguranta cea mai buna achizitie pe care o poti face pentru copilul tau. Va adora sa iasa afara, sa se intreaca cu alti copii, isi va dezvolta muschii picioarele, isi va antrena creierul invatand sa-si coordoneze miscarile in timpul virarilor.
Abilitatile care le va deprinde in timpul in care isi va conduce propriul kart, il vor transforma intr-un sportiv, dornic de competitivitate. O data ce va participa la competitii sportive de karting, va invata ce inseamna organizarea, sincronizarea si cat de minunat este sa fii invingator! Evident ca va trebui sa accepte si momentele in care nu se va clasa pe primele 3 locuri. Insa toate acestea fac parte din viata de formare a unui copil.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu