Intotdeauna mi-am dorit sa-mi intalnesc idolul. Stiu, te intrebi care idol. Am si eu idolul meu si inca unul extrem de cunoscut si de bun in domeniul sau. Care domeniu? Unul legat de arta gatitului. Ai ghicit? Nu? Bine, iti spun eu. Gordon Ramsay! Un adevarat chef de chef in ale gastronomiei! Nu cred ca exista persoana care sa nu vrea, sa-si rasfate papilele gustative, privirea si stomacul cu macar unul dintre delicioasele preparate pregatite de cheful cu 13 stele Michelin la activ, adica Gordon Ramsay!
Auzind eu, ca urmeaza sa vina in Romania, ca invitat special la un bal de caritate, m-am gandit sa ma dau peste cap ca sa reusesc sa ajung si eu macar din postura de reporter, ca sa aflu o parte din secretele lui Gordon Ramsay. Am aflat cine este Pr-ul sau, am trimis un email si am obtinut un interviu cu insusi maestrul gastronomie, la NH Hotels Bucharest, acolo unde va fi cazat Gordon pe perioada sederii in Romania.
Astfel ca a trebuit sa ma prezint la interviu vineri dimineata, in incinta NH Hotels Bucharest. Urma sa ma rasfat cu un breakfast AntiOx in incinta hotelului, alaturi de Gordon Ramsay in persoana. Ma gandeam sa-mi caut de joi seara cazare in Bucuresti, pentru ca a doua zi dimineata sa am timp sa ma pregatesc pentru interviul vietii! Am intrat eu pe http://www.nh-hotels.com/ si mi-am facut rezervare pentru o camera. Aveam mari emotii. Ma tot intrebam cum va fi interviul. Oare voi face fata? Oare voi pune intrebarile corespunzatoare? Oare cum este Gordon ca si om?
Evident ca m-am documentat eu inainte, dar si asa tot aveam emotii.
Vineri dimineata m-am trezit, m-am pregatit sufleteste si mi-am zis ca acum e ziua cea mare. Am coborat in lobby-ul NH Hotels Bucharest si asteptam sa apara Gordon Ramsay impreuna cu Pr-ul acestuia. Dupa cateva minute de asteptare, timp in care mi-am savurat sucul de portocale natural, a aparut chef-ul bucatariei internationale!
Un tip zambitor, nu foarte inalt. Pr-ul i-a spus cine sunt, ne-am dat mana, ne-am salutat si am mers impreuna sa povestim si sa luam breakfast AntiOx. Ne asteptau sucuri 100% naturale, mixuri de sucuri organice antioxidante, iaurt
organic amestecat cu o larga varietate de fructe, musli, fructe goji, produse organic. Chef Enrique Martinez, cel care s-a ocupat de pregatirea breakfast-ului AntiOx a venit sa-l salute pe Gordon Ramsay. :)
Totul era extrem de bine pregatit, iti venea sa mananci cu ochii tot ceea ce era pregatit. Cam asa arata:
http://super-blog.eu/proba-14-breakfast-antiox-la-nh-bucharest/ |
http://super-blog.eu/proba-14-breakfast-antiox-la-nh-bucharest/ |
Ne-am asezat la masa toti 3, eu, Gordon si Pr-ul acestuia. Am fost serviti cu sucuri naturale, apoi am inceput sa povestim. Am zis sa imbinam povestitul cu savuratul deliciilor pregatite de chef-ul NH Hotels Bucharest.
-D-le Gordon Ramsay sunt extrem de fascinanta de dvs. ca si chef. Povesti-mi de unde pasiunea pentru gatit.
Si s-a apucat Gordon sa-mi povesteasca despre faptul ca isi dorea sa devina fotbalist, insa o accidentare i-a pus capat carierei in ale mingii rotunde. Atunci s-a inscris la un colegiu
unde a facut cursuri de management hotelier. Astfel si-a deschis apetitul pentru arta gastronomiei. Mi-a mai spus ca a fost ucenicul unor mari bucatari din Londra, ca mai apoi sa se mute in
Franta unde a furat meserie de la Guy Savoy, pe care l-a considerat
atunci un model.
- Ati avut o evolutie foarte frumoasa. Nu stiam ca va doreati sa deveniti ca si Beckham.
A inceput sa rada, spunand:
- Poate ca Beckham ar fi ajuns ca si mine, daca nu aveam acea accidentare.
- La cat timp dupa ce ati fost ucenic, ati reusit sa aveti primul dvs restaurant?
Gordon Ramsay s-a destainuit si mi-a spus ca in 1993 era
bucatar sef al noului restaurant Aubergine din Chelsea si trei an mai
tarziu se mandrea cu 2 stele Michelin.
- La cat timp ati reusit sa obtineti urmatoarea stea? Stiu ca aveti 13 stele Michelin, care v-au adus doar noroc. :)
- In 1997 am obitinut inca o stea Michelin, iar in acelasi an mi-am deschis propriul restaurant care-mi poarta numele si care se afla in Chelsea.
- Povesti-mi despre urmatoarele restaurante deschise. Stiu ca aveti destule in grija...
Si mi-a povestit Gordon Ramsay, in timp ce am inceput sa degustam preparatele pregatite de chef-ul Enrique Martinez, ca in 2002 isi deschide al doilea local
Pétrus, in Londra. Pana la finalul anului 2011, Gordon Ramsay mi-a dezvaluit ca avea deja deschise 27 de restaurante in toata lumea, iar in martie 2012 a mai
deschis unul in Las Vegas. 7 dintre restaurante au primit stelele atat de
dorite in ghidul Michelin, cea mai mare distinctie pe care si-o poate
dori un bucatar, a mai spus Gordon Ramsay.
- Urmaresc cu mare interes emisiunile dvs, culinare, ba chiar incerc sa nu ratez niciuna. De cand ati inceput sa cochetati cu televiziunea?
-Viata de televiziune a inceput in 2004, in cadrul “Ramsay’s Kitchen Nightmares” un show care ruleaza si acum in Marea
Britanie. In fiecare emisiune, am incercat sa aduc pe linia de plutire cate
un restaurant aflat intr-o situatie disperata, si asta in numai intr-o saptamana.
- Wow! Totusi cred ca a fost o munca titanica...
- Nu a fost usor, dar atunci cand vine vorba de vointa si daruire in bucatarie, totul e posibil. Un meniu nou introdus, si evident cateva trucuri, au scos din impas restaurantele cu probleme.
- Stiu ca aveti la activ si cateva premii importante obtinute cu emisiunea “Ramsay’s Kitchen Nightmares”.
- Da, show-ul a castigat cate un premiu BAFTA
si un Emmy.
- Stiu ca emisiunea mentionata anterior nu este singurul in care apareti...
- Asa e, din 2010 am inceput sa lucrez la alte proiecte: “Ramsay’s
Best Restaurant”, “MasterChef, “Gordon Ramsay’s Great Escape”.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu