Bine ai venit! Aceasta este o "parcare pentru ganduri".
Nu se plateste taxa nici de stationare, nici de oprire.

duminică, 16 martie 2014

Teatrul – trecut, prezent … viitor?

Suntem actori ai propriei...realitati. Jucam zilnic rolurile principale, secundare pe o scena dura: cea a vietii. Uneori ne transpunem in diferite...personaje, ca sa fim pe placul unui anumit grup social, unui interviu, unei persoane sau chiar noua. Ne privim in oglinda si vedem mai mult decat vad cei din jur la ...noi. Vedem persoane capabile sa aprecieze lucrurile simple, creativitatea, jocul dur al vietii, valorile umane, valorile culturale.
Timpul ne-a pus fata in fata cu metode tehnologice, de a avea acces la cultura, informatii si totusi, uneori sunt mai interesati de partile...comerciale ale vietii. In pofida acestui fapt, o parte dintre noi ne bucuram cand deschidem dulapul, scoatem o rochie sau un costum elegant, ne accesorizam si plecam spre sala unde...teatrul este permis, unde personajele prind viata datorita unor oameni...talentati. Acei oameni joaca rolurile atat de bine, incat ai crede ca intotdeauna au facut parte din acea piesa de teatru. 
Impresionanta sala de teatru iti creaza o emotie, pe care uneori ti-o stapanesti cu greu. Ai zice ca e ceva nepamantesc. E ceva special, e o traire pe care o simti alaturi de oamenii care stau de o parte si de alta a ta. Se creeaza o magie, pe care nu o poti simti, decat atunci cand te afli acolo. Nu la distanta, nu online, nu din povestirile altora.
Inca mai avem parte de actori exceptionali, care te determina sa-ti doresti sa lasi programul de la tv, conversatiile de pe facebook cu prietenii si sa incerci magia teatrului. Cu totii ii stim pe Florin Piersic si pe marea actrita, Maia Morgenstern.

Maia Morgenstern in "Jocul Regilor"

Ii stim, fiindca i-am vazut jucand diferite roluri in piese de teatru sau poate, pentru ca le-am dat chiar un like pe pagina de facebook. :)
Teatrul este o lume a magiei, o lume care se incheie intotdeauna in aplauze. In acea lume, fiecare dintre noi suntem...spectatori.
La noi la Cluj, tot timpul sunt pline salile de spectacol ale Teatrului de Stat. Cu reprezentatii de marca, toti actorii mari ai vremurilor actuale si-au interpretat rolul cu maestrie pe scena teatrului din Cluj.
Sa asisti la repezentatii ale unor mari actori ai teatrului, precum Maia Morgenstern este o mare onoare pentru toti cei care ocupa locurile de...spectatori. Pentru cei din Bucuresti, Teatrul De Stat Evreiesc lanseaza invitatia de a lua parte astazi, de la ora 18:30 la premiera  spectacolului ”Purimșpil - O comedie!" Locatia? Palatul National al Copiilor. Glumele se vor tine lant, pentru toti cei care vor lua parte la comedia, ce o are in distributie pe Maia Morgenstern.


 Va avea teatrul viitor? Vor exista oameni la spectacole? Eu cred ca da. Teatrul nu va muri niciodata, asa cum nu au murit nici scrisorile trimise prin...posta. Cat de frumos e sa deschizi cutia postala si sa gasesti un plic si o hartie scrisa de mana! Cat de frumos e sa ii vezi "live" pe actorii, pe care i-ai indragit o viata intreaga, alaturi de care ai crescut, alaturi de care ai descifrat esenta comediilor citite! 
Asa cum eu am intrat in magia teatrului, mergand inca de la varste fragede alaturi de parintii mei, la fel voi face si eu cu fiica mea. Iar ca mine mai sunt atat de multi parinti. Toti am crescut alaturi de magia teatrului, indiferent ca suntem din Cluj, Timisoara sau Bucuresti.
Trecutul treatrului va ramane adanc inradacinat in istoria fiecarei natiuni, teatrul isi rescrie pagini ale prezentului si se va regasi si in viata...copiilor nostri.
Acest articol a fost scris pentru competitia Spring SuperBlog 2014.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu