Bine ai venit! Aceasta este o "parcare pentru ganduri"
Nu se plateste taxa, nici de stationare, nici de oprire.

vineri, 11 mai 2018

Mamele, o alta specie aparte!

Nu stiu daca stii, dar si mamele sunt o specie aparte de oameni, alaturi de taximetristi, soferii de trolee si altii. Da, o spune o mama. Un lucru e clar: m-am saturat de mamele din parcuri. Sunt mamele care isi forteaza copiii sa faca ce fac alti copii, desi nu sunt pregatiti. Sunt mame care o data ajunse in parc isi elibereaza pruncii si ele puse pe banca sunt. Si acolo se strang in haita ba la o poveste, ba la "butonela". Mereu cand merg in parc sunt mama a mai multor copii, desi am doar unul al meu. Cel mai tare e sotul meu: " nu-mi fa cu mana, te recunosc rapid, esti singura in picioare pe langa copii". E o vorba, insa una adevarata. M-aam saturat de mamele care cred ca eu, de exemplu, trebuie sa fiu gata sa le salvez pruncii cocotati pe vreun tobogan. M-am saturat sa aud:" Haide, mami ca si tu poti!" O vorba zisa cumva pentru a marca o competitie. Dar oare mamele acestea nu s-au gandit ca poate nu degeaba fiecare varsta are etapele sale, ca nu degeaba se face scoala generala la o varsta si asa mai departe? Nu, nu, ele considera ca sunt intr-o competitie. Si iata cum pana la urma competitie intre copii porneste de la parinti. Tot de la parinti porneste moda fetelor, rautatea, lipsa de comunicare si asa mai departe. 
Mai sunt mame care au impresia ca daca copii lor s-au "inhaitat" in parc cu alti copii mai mari, sunt in siguranta si nu le pasa ca ai lor prunci sunt la distante in care ele nu mai au controlul sau ca nici nu-i mai vad. Oare toate mamele acestea nu citesc altceva in afara de can-can-urile de pe facebook? Ele chiar nu vad ce se intampla in jurul lor? De ce atata siguranta fata de o lume atat de nesigura? Mi se strange spatele cand vad astfel de atitudini.
Ca sa nu mai zic de copiii cu scutec si la 3 ani. "Copilul nu e pregatit." Hai, serios! Dar e pregatit sa bea o cola, nu-i asa? 
Am adunat multe frustari in ultima perioada, mai ales ca ne-o petrecem prin parcuri. 
Nu inteleg un lucru: se plang ca au program lung, ca nu au timp sa se bucure de alte "chestii", dar ele cand sunt cu copilul lor nu si-l petrec cu el. Si eu sunt obosita, si mie mi-e dor sa lenevesc, sa stau sa privesc norii, sa dau like-uri ascultand sunetul avionului decolat, sa fac o baie in liniste, dar asta nu inseamna ca cineva e de vina pentru toate acestea si nici nu inseamna ca daca merg cu copilul meu in parc e ca si cum am scapat de el. Pentru ca aceasta este atitudinea majoritatii: zici ca le dau drumul in tarcul de vite. Stiu, sunt urat, dar acesta e crudul adevar. 
Asa ca, draga mame, fiti mame!


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu