Bine ai venit! Aceasta este o "parcare pentru ganduri".
Nu se plateste taxa nici de stationare, nici de oprire.

miercuri, 12 noiembrie 2014

Prietenie, contribuție, COMUNITATE.

Eu am ajuns sa aflu mai multe de pe retelele de socializare ce face de exemplu, fratele meu. Suna ciudat, insa asa e. Cei mai multi oameni prefera sa-si expuna viata pe internet, postand fotografii din concedii, updatandu-si statusurile cu locurile in care se afla in acel moment. Am ajuns sa comunicam mai mult din spatele smartphone-ului, a tabletei sau a laptopului. Atunci cand ne intalnim cu prietenii, nici nu mai e necesara intrebarea " ce faci? " sau "ce ai mai facut?" Raspunsul il ai deja de pe retelele de socializare. Si eu am cont pe retelele de socializare si privesc din umbra ce se intampla in lumea virtuala a prietenilor mei.
Ei bine, chiar si evenimentele importante din viata noastra le putem organiza folosindu-ne de retelele de socializare. Ba mai mult de atat, invitatiile la nunta si botez se lanseaza pe diferite grupuri create. :) Asa toata lumea va stii sigur de evenimentul tau. In plus, e mai simplu si mai ieftin, astfel ca tu vei putea sa folosesti banii economisti pe alte detalii ale evenimentului.
Ce frumos e cand reusesti sa dai pe retelele de socializare peste fosti colegi de liceu, de facultate sau chiar peste prieteni din copilarie. In plus, pe retelele de socializare poti gasi orice: iti poti cumpara casa mult visata, iti poti vinde hainele arhivate prin dulapuri, poti face schimb de experiente culinare, poti afla care este gagdetul in care merita sa-ti investesti banii. Si eu i-am cumparat fiicei mele o multime de lucruri de la alte mamici, cu care am interactionat pe retelele de socializare. Tot de acolo am descoperit care este cea mai buna reteta de paine, care sunt noile trenduri in materie de prajituri, de acolo am aflat ce e de facut in anumite momente din viata copilului meu. 
O multime de intrebari isi gasesc raspunsul pe retelele de socializare, raspunsuri la intrebari de genul: care este cel mai recent single lansat de artistul tau preferat, cand reincepe emisiunea ta de divertisment sau daca au mai aparut episoade noi din serialul preferat. 
Chiar si atunci cand urmeaza sa pleci in concediu poti afla care este destinatia pentru care merita sa dai banii. Vei intalni o multime de persoane care iti pot spune din proprie experienta la ce sa te astepti daca alegi sa mergi in concediul de vara, de exemplu, pe litoralul romanesc. Gasesti rapid numele hotelului pe retelele de socializare si poti vizualiza si pozele facute de clienti. Mai mult de atat, pe retelele de socializare iti poti promova afacerea si asta, in mod gratuit. Daca de exemplu esti pasionata de gastronomie si te si pricepi sa realizezi prajituri gustoase si aspectoase, pe retelele de socializare iti gasesti o multime de clienti. Tot acolo iti poti vinde si lucrurile realizate handmade. Cu ajutorul retelelor de socializare iti poti organiza intreaga nunta: gasesti de la firme specializate in invitatii de nunta, la firme de catering, la firme ce vand si inchireaza rochii de mireasa. Poti afla care este cel mai bun si ieftin laborator de cofetarie, care iti va realiza tortul de mireasa mult visat.
De pe retelele de socializare am aflat de o multime de evenimente, concerte din orasul meu. Retelele de socializare reprezinta pulsul orasului, fara prea mult fard. :) 
Recunosc ca sunt putine persoane in lista mea de prieteni pe care le-am cunoscut de pe retelele de socializare. Pe cele mai multe le stiam de pe vremea cand retelele de socializare erau in spatele blocului, pe bancile scolii sau a facultatii. Totusi retelele de socializare m-au ajutat sa pastrez legatura cu persoanele care au ales sa-si schimbe orasul, tara, pe care  probabil ca nu le-as mai fi revazut. :) 
Fiecare oras are grupul sau pe retelele de socializare, asa ca de acolo poti sa afli totul, poti sa vinzi sau sa cumperi lucrurile pe care ti le doresti, mult mai ieftin. Pana la urma oamenii orasului s-au adunat intr-o comunitate pe retelele de socializare si probabil ca asa comunica mai mult decat ar face-o daca si-ar propune o intalnire "face to face" in fiecare saptamana.
Un lucru mi se pare exagerat la retelele de socializare, faptul ca oamenii nu-si mai ascund intimitatea de acasa si o expun fara perdea. Fiecare e liber sa aleaga ce merita si ce nu sa spuna tuturor!
Acest articol este inscris in competitia SuperBlog 2014.

3 comentarii:

  1. intr-adevar oamenii nu-si mai asund intimitatea pe retelele sociale, tocmai pentru ca intimitatea din viata reala s-a diminuat atat de mult, incat simt nevoia sa o exprime cumva, undeva. iar retelele de socializare le sunt la indemana. bine punctat, multumesc frumos!

    RăspundețiȘtergere