Bine ai venit! Aceasta este o "parcare pentru ganduri".
Nu se plateste taxa nici de stationare, nici de oprire.

joi, 21 noiembrie 2019

Exista echilibru?

Nu comparam! Cine zice acest lucru? Comparatii facem tot timpul. Comparam produse,servicii,ne comparam fizic cu alte persoane. Ne comparam profiturile,mancarurile. Cand ne achizitionam un telefon/tablet/gadget comparam un model cu altul.
Si nu,nu facem asta cu alte persoane? Categoric ca o facem. Pai da,cu siguranta ca am comparat persoane care ne-au trecut pragul vietii. Am comparat iubiti/iubite si am ales. Cum e mai bine sa alegem: cu inima sau cu capul? Sa fim rationali sau doar sa ne lasam dusi de val? De cele mai multe ori capul zice ce e bine,in asa fel incat sa nu dam gres,inima o ia la goana si nu tine cont de nimic.Finalul? De multe ori inima alege sa o dea in bara si ne duce catre o lume a suferintei. Si atunci cum e bine sa alegem? Putem sa iubim rational? Cum ne simtim impliniti si fericiti: daca alegem cu ochii inchisi si doar simtim,sau cu ochii mintii? Care e cheia pentru echilibrul dintre emotie,traire si rational?
Poate da, e bine sa te lasi dus de val din cand in cand, dar si atunci sa nu depasesti limitele care ar putea sa-ti puna in pericol linistea, intregul, perfectul sau imperfectul zilnic.
E ca si cu mancarea: poti sa-ti faci o pofta din cand in cand, nu inseamna ca zilnic. E ca si cum din cand in cand mergi la un film la cinema, faci o iesire in club, iesi la o cafea cu prietenii, mergi sa-ti cumperi ceva ce ti-ai dorit de mult. Trebuie sa faci ceva care sa te scoata din cotidian, din mersul zilnic, din calculele zilnice, din aranjamentul vietii tale. E ceva gresit? Cred ca nu. Totul tine de tine cum reusesti sa echilibrezi trairile, rationalul si placerile proprii.
Iubim, uram, ne certam, incercam ceva nou. E normal, asta ne defineste ca oameni. Asta ne face sa mergem mai departe, sa cautam tot timpul ceva altceva. Cum ar fi sa mananci zilnic aceeasi mancare, sa porti fix aceleasi haine? Ar insemna ca fiecare zi e la fel, ca nu ti-ai mai dori ca ziua de maine sa apara, pentru ca aduce de fiecare data acelasi lucru.
E bine sa gasesti calea intre toate acestea de dragul tau, de dragul de a te uita in oglinda sufletului si a te iubi in fiecare zi la fel de mult.
Iti cumperi haine pentru tine, nu pentru altcineva, alegi o tunsoare pentru tine, nu pentru persoana de langa tine, alegi sa razi ca sa ascunzi poate lacrimile, alegi sa razi ca ceilalti sa rada si ei. Alegi sa traiesti cum te gandesti ca e mai bine pentru tine. Pentru tine, poate pentru altii nu e.
 Dar pana la urma cum ar fi viata daca toti am trai la fel?

2 comentarii: