Bine ai venit! Aceasta este o "parcare pentru ganduri"
Nu se plateste taxa, nici de stationare, nici de oprire.

marți, 19 noiembrie 2019

Parinti,copii, activitati, joaca, copilarie

Ma cuprinde teama, frica si frustrarea in acelasi timp. Zilele trecute la fiica mea la scoala s-au facut poze de Craciun. Pe what's d-na invatoare a creat un grup al clasei, acolo se expun problemele, se spun lucruri legate de activitatea scoala, de copii, si asta pentru ca nu avem voie sa intram in scoala.
Ei bine, apropo de sedinta foto, una dintre mama intreaba daca poate sa-si aduca fata doar la poze, pentru ca nu s-a simtit bine fetita toata noaptea, a vomat si i-a mers burtica. Dar cum tu ca mama sa intrebi asa ceva? In primul rand copilul tau nu e bine si clar ca nu are chef de poze si in al doilea rand chiar nu te gandesti ca ii pui si pe altii in pericol? Nu, nu le pasa. Noroc ca i-a scris d-na invatoare sa nu o aduca. Dar tu ca parinte nu stii acest lucru? Trebuie sa-ti spuna cineva acest lucru? Apropo de poze, unii parinti care au cate 2-3 copii au insistat ca fratii sa vada pozele impreuna. In viata mea nu am auzit asa ceva! PE bune! Si eu am frate, dar fiecare facea pozele in clasa, cu colegii lui.
SI apropo de acest aspect, statea si o asteptam pe Nico si in spatele meu era una dintre mamele din clasa lui fiica mea cu baiatul mai mare, care era nemultumit si suparat ca el de ce a trebuit sa mearga in clasa la fratele lui mai mic sa faca poze cu el? Ca el nu a vrut, ca el a vrut sa faca singur pozele in clasa lui. Cat se poate de normal!
Adica, serios, vrei sa faca sedinte foto impreuna, dar fa-le poze acasa. Chiar trebuie sa te dai in spectacol, sa ce? Sa creada lumea ca esti tu mare mama iubitoare de copii. Hai mai lasa-ma cu chestiile astea doar de ochii lumii. Si ei in rest isi plaseaza copiii pe la diferite activitati.
Nici acest lucru nu-l inteleg, in loc sa-l lasi sa se joace, sa doarma, sa faca ce face orice copil de 6 ani, ca inca sunt mici, tu te duci si-l inscrii la toate cursurile optionale posibile. Si cand ajunge bietul copil acasa la 7 e rupt, distrus si nici nu-i vine sa mai zambeasca. Pai normal? Tu cum ai fi? Bucuros ca ai facut si baschet ( desi nu-ti place) si innot si fotbal si dans? Toate poate in aceeasi zi.
De ce nu lasam copiii sa se joace, sa se bucure de copilarie? Cand vor creste vor avea timp sa le faca pe toate. Dar nu, daca tie iti place baschetul inseamna ca trebuie sa-l trimiti la baschet! Dar l-ai intrebat pe copil, lui ce-i place sa faca? Nu, ca doar tu esti parinte si tu le stii pe toate. Dar ai facut un pui de om sau doar un robot care trebuie sa reproduca tot sau sa fie condus?
Si apoi le aud pe mame cum se lauda cu activitatile extra. Ca sa vada lumea cat sunt ele de implicate.
Apropo de copii, ieri au iesit din scoala cei care mergeau acasa din clasa lui fiica mea, singuri. Si bietul un copil s-a trezit iesind si mergand singur, fara sa fie insosit de vreun parinte. E bine ca s-a agatat de ceva coleg de-al lui, care era cu mama lui si aceea si-a dat seama.
Nici asta nu inteleg. Pai daca stii ca mergi dupa copil sau i-ai spus ca-l iei acasa la amiaza, de ce nu esti cu 10 minute mai repede sa-l iei? CUm sa stea copilul in curte ingrijorat, trist si temator sa te astepte? Pe tine, parinte care ar trebui sa fii responsabil. Bai frate, dar du-te dupa el din timp. Ca doar stii ca trebuie sa-l iei. Il lasi acolo sa-si faca griji, am vazut multi cu lacrimi in ochi cum stateau lipiti de gard si isi cautau cu privirea parintii/bunicii. 
Oare tu ca adult vezi ce se intampla sau ai mereu o scuza? Traficul...dar prostia ta unde intra? Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu