Bine ai venit! Aceasta este o "parcare pentru ganduri".
Nu se plateste taxa nici de stationare, nici de oprire.

duminică, 5 octombrie 2014

AYGO. Go Fun Yourself

" Era o zi superba de iarna, una in care eu eram rasfatata. Nici nu puteam sa fiu altfel, doar intotdeauna am fost " fata lui tata". 
Afara erau cateva grade Celsius cu plus si ningea marunt. Era totul ca in povestile narate de bunica mea , pe cand aveam cativa anisori. Ma simteam atat de fericita si bucuroasa, de parca stiam ce ma asteapta. Evident ca nici nu aveam cum sa intuiesc ca la implinirea varstei de 18 ani voi primi o masina, si nu oricare, ci una care sa-mi puna in aplicare gandurile si care sa-mi citeasca preferintele muzicale: era cel mai nou membru al familiei Toyota, Aygo. 
Poate ca te intrebi in ce data din luna cadourilor am fost cu adevarat uimita de cadoul primit. Ei bine, fix in data in care Sf Nicolae imparte cadouri. Pentru mine cadoul primit de la parintii mei a fost o mega supriza. Nu ma asteapta ca noul Aygo sa ma astepte in fata blocului, accesorizat la exterior cu o fundita imensa rosie, peste care se asternuse fulgii de nea. Aveam impresia ca visez. Nu-mi venea sa cred ca visul meu e atat de aproape. Care vis? Sa vad Viena in luna in care targul cadourilor, ce o face atat de spectaculoasa. 
Parintii mei stiau de visul meu, asa ca in portbajul masinii ma astepta deja bagajul facut de mama mea. Prietena mea cea mai buna stia de surpriza, asa ca a venit si ea la pachet cu bagajul. :) Nici nu puteam sa calatoresc doar eu si noul prieten pe 4 roti. 
Urma un drum bun lung pe care aveam sa-l strabat intr-o singura zi, pentru ca nu vroiam ca Viena sa ma astepte mai mult de cateva ore. Urma sa am parte de multa distractie. La plecare tatal meu a avut doar un mesaj pentru mine: Go Fun Yourself!
Era inceputul unei noi prietenii, intre mine si noul Aygo, una care avea sa dureze multi ani si care incepea printr-o exeperienta unica pentru amandoi: un drum lung spre "Orasul tururor anotimpurilor!" Eram exrem de emotionata: ma intrebam cum ma voi obisnui cu nou meu prieten auto si cum va raspunde el comenzilor mele. A fost ca o dragoste la prima...cheie. A pornit fara probleme si a inceput sa ruleze muzica mea preferata. Nu aveam cum sa nu-l ador, cand deja stia atat de multe despre mine. Asa arata prima mea masina!





Luminile de zi cu LED ii puneau in valoare spiritul sportiv, de care dadea dovada noul meu prieten. Ne astepta o experienta unica si extrem de frumoasa. Atunci cand am plecat din parcarea blocului am avut la dispozitie si o camera  retrovizoare, pentru ca manevrarea sa fie cat mai simpla pentru mine. Recunosc ca am avut emotii cand am vazut atatea butoane, insa totul a venit de la sine. Parca noul Aygo imi citea gandurile. Era ca si cum el m-ar fi condus pe mine. 
Insotiti de prietena mea, situata pe scaunul din dreapta, am pornit spre Viena. Drumul pana la iesirea din tara a fost chiar chiar lin si curat, in ciuda faptului ca afara ningea. Lumea probabil era cuibarita prin birouri sau prin spatii calduroase. De caldura nu duceam nici noi lipsa si nici de o ambianta atat de placuta. Scaunul masinutei mele era atat de confortabil, incat aveam impresia ca ma ia in brate. In plus, accesul la comenzile masinii era extrem de usor, fara sa imi distraga atentia de la condus. Pe ritmul hiturilor, am condus cu mare placere, fara sa-mi dau seama cat a trecut timpul si ca deja eram in Viena.
Era o atmosfera extrem de minunata! Orasul era pregatit pentru sarbatoare si parca ne astepta. Am simtit ca am patruns intr-un taram de basm, parca era intr-o lume de vata de zahar. Totul era acoperit de zapada, iar ghirlandele si ornamentele de Craciun ma faceau sa ma simt ca in orasul lui Mos Nicolae.
Parintii mei stiau ca imi doream sa plec spre Viena, asa ca ne-au rezervat o camera la un hotel din mijlocul orasului. Am parcat prima mea masina, in fata hotelului si am urcat in camera. Ne-am propus sa mergem sa vizitam orasului evident in compania noului meu prieten, Aygo. El urma sa stie unde merg, cand ma intorc, ce muzica ascult, care este stilul meu de condus, care sunt locurile care imi place sa le vizitez si tot el avea sa ma ajute sa ma strecor prin cele mai inguste locuri de parcare.
Ca orice sofer, am avut si eu parte de momente cu adevarat...penibile la volan. Am pornit din bezinaria unde am facut un popas si a inceput sa piuie masina. Si tot mai tare. E drept ca nu mi-am pus centura de siguranta chiar atunci cand m-am urcat la volan. Ei bine, ca sa nu mai auzim cum piuie, eu si prietena mea am dat muzica mai tare. :)) Abia dupa ce mi-am conectat centura a disparut si sunetul. :)
De departe, cea mai tare faza, a fost cand prietena mea mi-a spus: " eu cred ca parintii tai ne-au montat in spate, pe masina o camera de filmat  ca sa vada ce facem in fiecare moment". :)) De fapt acea camera era cea retrovizoare si avea sa fie cea mai buna prietena in parcarea cu spatele. :)
E o placere sa stii ca esti la volanul unei masini care nu te va lasa in cele mai grele situatii din trafic, pentru ca Aygo este cu adevarat distractiva!"
Acesta articol a fost scris pentru  competitia SuperBlog 2014.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu