Bine ai venit! Aceasta este o "parcare pentru ganduri".
Nu se plateste taxa nici de stationare, nici de oprire.

luni, 31 martie 2014

Fii personajul propriei povești! Scenariu cu parteneri

Povestea de azi face parte din turneul de primavara al superblogger-ilor. :) Da, e un nou articol inscris in competitia Spring SuperBlog 2014.
"A fost odata ca niciodata o fetita pe numele ei, Nicoleta. A primit acest nume dupa mama sa, care era nascuta intr-o zi minunata de decembrie, 6 decembrie. Nicoleta a venit pe lume intr-o zi de 12 august, o zi frumoasa de vara. Inca de la varste fragede Nicoleta avea o afinitate pentru tot ce insemna...etichete, tehnologie. Ce legatura au etichetele cu povestea noastra? Putina rabdare, vei descoperi pe parcurs. Inimioara mamei sale, asa cum o alinta cea care i-a dat viata, era o fetita vesela, receptiva, minunata. Un copil pe care si-l dorea chiar orice parinte. Desi era abia un copil, Nicoletei ii placea sa imparta, atipic pentru un copil. Nicoleta impartea cam tot ce avea cu ceilalti copii cu care se juca. Timpul a trecut, Nicoleta a crescut, devenind tot mai frumoasa, mai receptiva la noutati si tot mai preocupata de...etichete. Toate etichetele hainelor pe care le gasea in dulap, le taia de pe imbracaminte, le colora si le lipea pe hartii. Mama ei, o urmarea, niciodata nu-i taia elanul pentru...arta.  Vazand ca fata ei are o afinitate pentru desen, mama Nicoletei a luat legatura cu un artist plastic. Acesta a ramas suprins de dexteritatea Nicoletei, de imaginatia ei si de modul cu care reuseste sa ...coloreze folosind etichetele de pe articolele vestimentare. 
Artistul plastic si-a dat seama de talentul Nicoletei, asa ca a rugat-o pe mama acesteia sa nu-i estomepeze aceasta pasiune. Au urmat ani la rand, in care Nicoleta a creat tot felul de povesti colorate realizate din...etichete. 
Intr-o zi obisnuita, in care arunca o privire in mediul online, mama Nicoletei a gasit pe internet un concurs organizat de cei de la http://www.photomagazine.ro/. Se cauta cea mai frumoasa poza realizata din materiale...neconventionale. Imaginea castigatoare urma sa aiba propria pagina in revista Photo Magazine, propria rubrica pe http://www.photomagazine.ro/ , castigatorul urma sa plece intr-un turneu national, sa castige gagdeturi puse la dispozitie de http://www.connect.ro/. Partener media la asemenea eveniment era SuperBlog, http://www.toateblogurile.ro/ si www.comunicatedepresa.ro. Urma sa fie o mare provocare pentru Nicoleta, fetita in varsta de 7 ani,pe  care arta neconventionala nu a speriat-o, ba mai mult a facut-o sa fie unica.
A urmat ziua competitia. Mama Nicoletei avea emotii extrem de mari. Era o zi in care fetitia ei lua parte la primul concurs, la prima competitie. Mama Nicoletei nu vroia ca fiica acesteia sa fie dezamagita, ca nu cumva un eventual esec sa-i stompeze placerea de a crea...arta. In cadrul competitiei erau inscrisi copii, artisti plastici, fotografi profesionali. Multi oameni de calibru, care aveau experienta de viata si experienta...artei. In ciuda acestui fapt, Nicoleta era la fel de zambitoare si increzatoare. Pentru ea competitia nu era traita la nivelul la care o traia mama ei. Pentru Nicoleta era ca o...joaca cu altii copii mult mai mari decat ea.
Cei inscrisi in competitie aveau la dispozitie 1 ora si 30 de minute sa realizeze fotografia neconventionala. Nicoleta si-a scos pachetul in care avea tot felul de markere colorate, hartie si multe etichete. Si a urmat o ora si jumatate de munca distractiva. Ce a iesit? Nicoleta a creat chipul mamei sale zambind folosind doar...etichete de la articolele vestimentare. Mama Nicoletei nu stia ce va crea fata ei. A ramas inmarmurita, cu ochii in lacrimi cand si-a privit fata zambind si cand a auzit-o spunandu-i: "...te iubesc, mami. Asta e pentru tine!" A urmat o strangere in brate si o sarutare. Dupa 5 ore de deliberari a urmat verdictul. Toti stateau cu sufletul la gura. Reprezentantul juriului a luat cuvantul spunand: " Poza care ne-a transmis cea mai mare emotie este a...Nicoletei! Felicitari!" In acea clipa mama si Nicoleta s-au strans in brate, s-au sarutat si cu lacrimi in ochi au urcat pe scena, sa adreseze cateva cuvinte.
Dupa acea zi Nicoleta a plecat alaturi de mama si tatal ei in turneul national, iar la ora aceasta inimioara fiintei care i-a dat viata  creaza chipul mamei sale din...etichete!"

2 comentarii:

  1. Mi-a placut mult de tot povestea! Este preferata mea dintre cele inscrise in competitie pentru aceasta proba. Are insa multe greseli si de aceea nu-i ofer votul meu. Prima data cand am citit-o mi-au dat lacrimile, a doua oara mi s-a facut pielea de gaina. Daca era citita si corectata aceasta poveste la timp, poate avea un impact ma mare. Substratul ramane insa acelasi care mi-a placut, dincolo de greselile din text! Felicitari!

    RăspundețiȘtergere
  2. Multumesc! Ma bucur ca ti-a placut. Eu am recitit-o inainte de a o publica si nu am remarcat greseli gramaticale. :)

    RăspundețiȘtergere