Bine ai venit! Aceasta este o "parcare pentru ganduri".
Nu se plateste taxa nici de stationare, nici de oprire.

duminică, 20 octombrie 2013

Ce ne mai place joaca!

Pe vremea cand eram eu mica, aveam si noi jocurile noastre preferate: " Ratele si vanatorii" , " Coarda" , " Stop, stop la perete, stop". Erau jocurile, care ne strangeau pe totii prichindeii din cartier in fiecare dupa-amiaza. In felul acesta ne mai rupeam cate un pantalon, ne mai loveam la picioare, dar socializam. Era modul nostru a ne face prieteni, de a afla mai multe unul despre celalalt, era modul nostru de a ne juca. Era o joaca, ce implica miscare si asta ne ajuta sa fim activi. Vremurile s-au schimbat o data ce tehnologia a avansat. " Joaca " de acum nu mai inseamna sa fugi, sa-ti rupi pantalonii sau sa stai in fata blocului cu ceilalti copii. Acum joaca inseamna gaming online. Asa ca si tutunul sau alcoolul, si jocurile online creeaza dependenta. Sunt foarte multi copii care pierd contactul cu realitatea, o data ce au ales lumea virtuala, o lume virtuala tot mai prezenta in viata noastra. Sunt site-uri care iti prezinta anumite cladiri, anumite locatii intr-un tur virtual, masinile pot fi conduse virtual, copilul poate fi verificat online, atunci cand este acasa sau la gradinita.
Viitorul este unul cu siguranta ce implica extrem de multa tehnologie. In acest sens cred ca filmul " Gamer " ilustreaza cel mai bine faptul ca vom ajunge sa nu mai distingem trairile online, virtuale si cele reale. Vom fi atat de acaparati de mediul online, vom avea la indemana atat de multe metode de a ne transpune in personajul virtual, incat vom uita cine suntem cu adevarat. Si totusi, un profesor de psihologie de la Universitatea din Toronto a ajuns la concluzia, ca jocurile video stimuleaza extrem de bine activitatea cerebrala. Asadar, daca vom dori sa avem copii mai inteligenti, va trebui sa le stimulam creierul cu ajutorul jocurilor video. :)
In ceea ce privesc jocurile online, eu le prefer pe acelea, in care sunt "implicate" masinile, adica Need For Speed. Este jocul meu preferat. Pentru ca sa ai parte de minunata grafica, categoric trebuie sa ai un laptop sau desktop dotat cu o super placa video. Asa ca, trebuie sa ceri si parerea celor abilitati sau pasionati de jocuri. Daca intri pe forumurile de componente sau de gaming, vei gasi cele mai avizate pareri.
Dupa ce te-ai documentat, poti sa dai "fuguta" in magazinul online sa-ti comanzi placa video, care sa-ti ofere cea mai frumoasa experienta de "joaca". :)
Lupta placilor video se da intre granzii ATI si nVidia. Eu voi alege placa video nVidia, Gigabyte GeForce GTX 760 2GB GDDR5, pentru ca ma va ajuta sa beneficiez de o experienta inedita a graficii oferite de creatorii Need For Speed.
Sunt absolut convinsa ca in viitor jocurile le vor oferi playerilor experiente atat de similiare vietii reale, incat cele doua lumi ( cea reala si cea virtuala ) se vor suprapune.
Acest articol a fost scris pentru SuperBlog 2013.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu