Bine ai venit! Aceasta este o "parcare pentru ganduri".
Nu se plateste taxa nici de stationare, nici de oprire.

luni, 14 octombrie 2013

Vacanta perfecta la Straja

El si ea s-au cunoscut in urma cu multi ani. Au fost colegi de liceu. Pana de curand nu au interactionat. Erau doar colegi si cam atat. De curand s-au intalnit intamplator in centrul Clujului. Ea era in oras cu prietenele, iar el isi astepta cativa prieteni. Pentru amandoi era o seara in oras cu prietenii. Niciunul nu avea sa ghiceasca ca se vor intalni in acelasi club in acea seara. Au stat de vorba, au facut schimb de numere de telefon si apoi au plecat fiecare spre casa. A doua zi incepuse o noua etapa din viata lor : aveau prima lor intalnire. El a invitat-o in oras la masa. Au povestit, au ras,s-au simtit extrem de bine. De atunci au trecut 2 luni si jumatate. El s-a gandit sa-i faca o supriza cu ocazia aniversarii a 3 luni de relatie. Cum drumul catre mare era mult prea lung, s-a gandit sa aleaga ca si destinatie o locatie muntoasa. A povestit el cu prietenii, a citit pe forumuri si a gasit locatia perfecta pentru un weekend romantic in companiei persoanei iubite. Dupa lungi cautari, a ales Straja si implicit Vila Alpin Straja. A sunat la Vila Alpin si a facut rezervare pentru weekend-ul in care implineau 3 luni. Se si gandea ca va fi minunata perioada aleasa, pentru ca puteau si sa se schieze, amandoi fiind pasionati de sportul alb. Citise el pe internet ca statiunea Straja era cunoscuta si pentru faptul ca ar avea zapada 4 luni pe an. A trecut timpul si venit momentul ca el sa-si duca iubita in Straja, pentru a sarbatori 3 luni de relatie. S-au urcat in masina si au plecat. Ea nu avea sa stie locatia, asa ca totul era o supriza.  Au tot mers cu masina pret de cateva ore si au ajuns in Petrosani. De acolo si pana in Lupeni au mers cu unul dintre domnii care faceau traseul in regim de taxi cu o masina 4x4. Drumul nu le permitea sa mearga cu masina lor. Din Lupeni au luat telescaunul. Era minunat sa priveasca minunatiile naturii de sus. Totul era incredibil de frumos, atat de frumos incat nu stiai incotro sa-ti indrepti privirea. Au susprins si abundenta zapezii, ce acoperea varfurile inalte ale muntilor. Era un peisaj feeric, invaluit de albul imaculat al omatului. La un moment dat telescaunul s-a oprit, semn ca au ajuns la destinatie. In fata lor era o minunata vila: Vila Alpin Straja.
Dupa un drum lung, de abia asteptau sa faca un dus fierbinte si sa manance. Erau lihniti de foame. Au ajuns la receptia vilei, unde au fost intampinati de o doamna cu o voce calda si un zambet larg, ce le-a dat cheia de la camera. Au deschis usa camerei , iar inauntru ii astepta un pat imens cu asternuturi curate si albe, pe noptiera aveau telecomanda de la televizor si un ghid de activitati zilnice. In fata patului era asezat un televizor, langa televizor in stanga si dreapta ,oglinzi. Langa pat, in partea dreapta aveau o masuta, unde se gaseau niste pliante cu prezentarea locului, cu programul telescaunului, ce duce catre partia Platoul Soarelui. Erau de asemenea pliante cu tarifele practicate in zona, cu orarul centrului de unde puteau sa-si inchirieze echipamentul sportiv pentru a schia. Ea a inceput sa despacheteze bagajele, el s-a dus sa faca un dus. In baie, totul era curat. In plus, dispuneau de toate produsele de care ai nevoie pentru igiena zilnica : de la sapun la hartie igienica. Cada din baie era incadrata intr-un spatiu de sticla. Pe geamul de la baie puteai admira varful Straja albit de iarna blanda. 
Au terminat amandoi dusul si apoi au coborat sa manance. Restaurantul vilei era foarte frumos. Chelnerii ospitalieri le-au preluat imediat comanda, i-au intrebat de unde vin, le-au recomandat si meniul zilei, ce includea o ciorba de burta cu smantana si ardei iute, urmata de cartofi aurii cu gordon blue asezonati cu salata de muraturi. Inainte de a le fi servita mancarea chelnerul le-a adus cate o cana de vin fiert cu scortisoara. Vinul le-a fost servit in doua cani de lut. Ambianta din retaurant a fost asigurata de muzica ambientala.
Au terminat de mancat, le-a fost adusa nota de plata, apoi au urcat in camera sa se odihneasca pret o jumatate de ora. Dupa ce s-au odihnit au coborat la centrul de inchirieri echipament sportiv din cadrul Vilei Alpin. Inca de la intrare i-a intampinat un domn, care i-a ajutat extrem de politicos sa-si aleaga corect echipamentul.  Si-au luat echipamentul si au plecat spre telescaun. De acolo au ajuns pe Platoul Soarelui, una dintre partiile extrem de frumoase ale zonei. Cei doi stiau ca mai exista si partia Platoul Constantinescu, partia Canal, partia Lupului, Mutu, Sfantu Gheorghe si Telescaun. Partia era animata, ca doar era weekend. Dupa ce si-au incercat abiliatile de schiori amatori s-au reintors la vila. Au luat cina, una traditional romaneasca cu supa de pui si mamaliga cu branza, apoi s-au retras la culcare. A doua zi dimineata au coborat la micul dejun apoi au mers la sauna. S-au echipat gros si au plecat la drumetie. Au coborat pe platoul muntos si au ajuns la primul lac de acumulare. Citise despre el ca este benefic pentru energia interioara. Unde citise? Pe internet. In camera aveau internet wireless, iar ei isi luase laptopul in bagaj.  Apoi au ajuns la Crucea Eroilor, de unde au putut privi maestria muntilor si au suprins cele mai frumoase privelisti. Carpatii Meridionali erau mai falnici ca oricand acoperiti de albul iernii. Soarele isi reflecta razele in vaile muntilor falnici. Era o priveliste unica si incredibil de frumoasa. Nu puteau sa nu suprinda acele momente in fotografii. Dupa ce au admirat minunatiile naturii, de care erau incojurati, au revenit inapoi la Vila Alplin. Au dus echipamentul inchiriat inapoi, au facut o baie fierbinte si au revenit in restaurantul hotelului, unde au servit masa de amiaza. O masa tradional romaneasca cu jumari, carnati de casa afumait, toba, slanina, ceapa, branza de vaca. Un deliciu! Totul era pregatit ca la mama acasa. Dupa o asemenea masa copioasa, s-au odihnit putin, apoi au mers la sala de fitness, ca sa faca putina miscare. Acolo aveau de unde alege. Erau tot felul de aparate, care te ajutau cu siguranta sa uiti ca ai mancat doar mancaruri alese.:) Seara de sambata s-a incheiat cu un party organizat in cadrul resturantului si cu o cina usoara: lapte cu miere si unt cu dulceata. 
A doua zi dimineata au plecat inapoi spre casa. Aveau de parcurs in drum de 251 de km spre Cluj de la Lupeni. A fost un sfarsit de saptamana incredibil de frumos pentru cei doi, cazarea la Straja a fost ideala, iar peisajale magnicifice.
Weekendul la Straja este sfarsitul de saptamana de care isi amintesc si acum :)
Acest articol a fost scris pentru SuperBlog 2013.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu