Bine ai venit! Aceasta este o "parcare pentru ganduri".
Nu se plateste taxa nici de stationare, nici de oprire.

joi, 21 octombrie 2021

Cu Franke, petrecerea de Halloween poate începe!

  Îmi place tare mult să gătesc pentru cei dragi! Și probabil că acest lucru se resfrânge în preparatele pe care le pregătesc, pentru că de fiecare dată reușesc să suprind, iar acest lucru se vede în farfuriile goale de pe masă. Tot timpul sezonul de toamnă vine cu miresme, culori și gusturi unice.

  Că tot se apropie Halloweenul și că tot avem prieteni cu copii, ca și noi, de altfel, m-am gândit să dau o megapetrecere la noi acasă cu dovleci sculptati, cu baloane, ghirlande. O atmosferă nu chiar de speriat,  dar cu siguranță plăcută pentru cei mici. Mi-am și făcut o listă cu preparatele, bunătățile prin să suprind.

Știi, întotdeauna se spune că un cuptor bun face că rețeta pusă în practică să fie reușită, și cam și e! Ei bine, dacă tot dovleacul este în centrul atenției în acest sezon, m-am gândit să fac niște brioșe cu mere și scorțișoară și decorate cu cremă de dovleac. În prealabil voi coace dovleacul cu ajutorul cuptorulului Franke pirolitic FMY 99 P XS.





Acest cuptor mă va ajută să nu dau greș în finalizarea primei rețete, a brioșelor de Halloween, mai ales că acest cuptor are o funcție special pentru mine: programul exclusiv Cookassist cu 42 de rețete automate și 15 programe speciale.
Că tot ziceam de cuptor și de dovleac, îmi aduc aminte că mereu de Halloween bunica mea făcea dovleac la cuptor. Mereu zicea că după prima brumă, dovleacul devine mai dulce, iar în apropierea Halloweenului bruma se instala.
Nu știu de ce am început cu dulcele, poate pentru că necesită o mai multă atenție și pentru că cei mici sunt înnebuniți după brioșe! Pe lângă brioșe voi pregăti acasă mustul, din struguri roșii. Dacă adulți se vor răsfața cu siguranță cu un pahar de vin, copiii vor avea și ei varianta lor,însă fără alcool. 
M-am gândit să fac și câteva aperitive de sezon. Voi face un aluat de pâine și voi face ca niște bastonașe, gen grisine, peste care voi răzăli cașcaval și le voi așeza în pahare. Tot la aperitive voi așeza pe platouri brânzeturi, pe care le voi decora cu boabe de piper, cu bastonașe de morcov, și gogoșar roșu și verde.
M-am mai gândit să fierb ouă, să le tai în două, și să le umplu cu cremă de gălbenuș și să le ornez cu ajutorul piureului de dovleac, ca să iasă ca niște minidovleci.
Tot la aperitiv voi face o crema de țelină răzălită cu smântână, ciuperci umplute cu brânză la cuptor și conopidă cu maioneză de casă și cu usturoi.
Fiindcă tot am un ajutor de minunat, cuptorul de la Franke, voi coace și niște castane. Pe unele le voi blendui și le voi așeza în pahare, asta după ce am am amestecat piurele de castane cu mascarpone și cu esență de rom. Deasupra voi răzăli ciocolată neagră, ca să semene cu pânze de păianjen.
Apropo de castane, țin minte că mama mereu făcea tort cu piure de castane și era atât de bun!
Revenind la aperitive, voi mai așeza pe platouri măsline naturale în saramură, câteva felii de cârnaț de casă și voi face o crema de hrean, evident  din  radacina de hrean proaspăt, peste care voi pune smântână. Și nu se putea  ca platoul să nu aibă câteva feliuțe de slăninuță.
Fiindcă copiii sunt înnebuniți după supe, voi face o supă cremă de dovleac, iar deasupra voi decora cu smântână ochișori, mustăți. Supa cremă de dovleac o voi face din dovleacul copt la cuptor, peste care în blender voi mai adăuga morcov,ceapă și păstârnac, toate fierte. Evident că legumele le voi fierbe pe plita de inducție Franke Maris FMA 654 I F BK.





https://www.frankemagazinonline.ro/plita-inductie-franke-maris-fma-654-i-f-bk.html

E incredibilă această plită, pentru că dispune de zona FLEXI, iar acest lucru face că plita să se adăpteze ușor nevoii de a găti într-o singură zonă sau chiar în două zone independente.

Plita aceasta chiar e magică pentru că are funcții speciale, cum ar fi Bain-marie, păstrare la cald, fierbere, gătit delicat, funcții pe care le voi folosi din plin, mai ales că vreau ca preparatele mele să fie perfecte și la temperaturi optime pentru de a fi savurate!


La felul principal voi găti pește la cuptor cu legume gătite la aburi: cum ar fi broccoli, morcov  baby și spanac baby. Peste legume voi adăuga ulterior ulei de măsline, sare și usturoi zdrobit. Că tot e sezonul sfeclei, o voi găti în coajă la cuptor, apoi cât e caldă o voi razali, voi adaugă peste ea doar sare. 
Că tot am pregătit și hrean razalit, probabil că adulții vor combina sflecla cu hreanul, pentru un iz de picant. Și pentru cei care nu adoră peștele, am zis că voi pregăti o ruladă de pui la cuptor. Pieptul de pui îl voi bate subțire, voi pune înăuntru spanac, feliuțe de șuncă de pui, cremă de brânză, puțin usturoi, îl voi lega cu sfoară specială pentru gătit, voi închide capetele, apoi îl voi unge cu ulei de măsline și îl voi da la cuptorul Franke, care știe deja să mă ajute să adaptez atât temperatura, cât și durata de coacere. 
Și dacă tot am deja pornit cuptorul,voi pune într-un staniol niște cartofi întregi, pe care ulterior îi voi aplatiza după ce se coc la cupto,r și voi mai adaugă înainte de a-i scoate de la cuptor, unt și usturoi.
M-am gândit să pun pe masă și câteva murături asortate, de la gogoșari murați, la castraveți, dacă tot suntem în sezonul lor, dar și o salată de varză crudă.  Și bineînțeles fructe: piersici de vie, căpșuni strânși acum toamna, struguri, pere și mere. Acestea le voi așeza în coșulețe.
Am și câteva eșarfe de toamnă subțiri cu găurele și ceva saci de rafie, pe care le voi folosi pe post de pânze de păianjen, pentru a decora casă. Și bineînțeles că e obligatoriu și câteva costumații, ba chiar mă gândesc să fie o petrecere a costumelor. Cei mici cu siguranță vor fi super încântați de idee! Și poate și cei mari au acum posibilitatea să-și pună la treabă imaginația și să iasă din zona de confort a blugilor. 
Am ceva treabă,dar când am atâtea ajutoare de la Franke, preparatele mele vor suprinde cu siguranță! Și tot ce rămâne, va fi depozitat în combina frigorifică Franke, care mă va ajuta și înainte să păstrez prospețimea produselor.



Tot în ea voi depozita și preparatele care vor rămâne, dacă vor rămâne. Mă și gândeam că la concursul costumelor, familia cea mai puțin inspirată să treacă la spălatul vaselor, și au noroc că avem o chiuvetă super făină și mare de la Franke și că bateria de bucătărie va furniza apă caldă de care au nevoie pentru îndepărtarea resturilor de mâncare și curățarea farfuriilor.
 Având atâtea ajutoare de nădejde: plita și cuptorul Franke, cu siguranță că va fi cea mai reușită petrecere de Halloween!

Acest articol a fost scris pentru competitia SuperBlog2021.

Un comentariu:

  1. Sunt cu soțul meu de 7 ani fără copil, eu și soțul meu am încercat tot posibilul, dar nu am avut niciun rezultat, până când am întâlnit o prietenă de-a mea foarte bună care mi-a povestit despre Dr Dawn acuna și cum a ajutat-o, i-am explicat. totul la Dr Dawn acuna dupa ce am contactat-o ​​pe Whatsapp, a promis ca ma ajuta, mi-a dat niste instructiuni pe care le-am facut perfect, spre surprinderea mea am ramas insarcinata la 2 saptamani dupa ce m-a ajutat si acum am un copil frumos acum, toate datorită Dr. Dawn acuna, contactați-o pentru o soluție rapidă la problema dvs.
    *Daca vrei sa ramai insarcinata.
    *Dacă vrei să-ți întorci iubitul.
    *Dacă vrei să vindeci vreo boală.
    *Dacă vrei noroc în viața ta.
    *Dacă doriți să opriți avortul spontan și altele,
    : e-mail { dawnacuna314@gmail.com}
    Whatsapp: +2348032246310

    RăspundețiȘtergere