Bine ai venit! Aceasta este o "parcare pentru ganduri".
Nu se plateste taxa nici de stationare, nici de oprire.

joi, 10 decembrie 2020

Simplitatea vietii

 Doamne cat e de minunat sa te poti bucura de lucrurile simple si banale,nu doar sa te bucuri de ele,ci sa le poti face cand vrei tu!

Cat e de bine sa poti sa-l imbratisezi pe cel drag,sa-i spui ca il iubesti,sa-l strangi in brate sau sa-l suni cand simti ca inima il cheama!

Cat e de minunat sa te poti odihni,sa dormi ca un bursuc,sa ai un somn odihnitor,sa te plimbi cand simti nevoia,sa desfaci o bere sau un vin si sa le savurezi,fara sa trezesti demonii din tine!

Cat e de bine sa savurezi un fel de mancare preferat in mijlocul patului,savurand un serial!

Cat e de minunat sa te simti linistit,sa razi fara sa citesti ceva amuzant,sa plangi de bucurie,de furie sau de teama si sa nu fie nevoie sa spui de ce au luat-o lacrimile la vale!

Cat e de bine sa tragi o pereche de blugi pe tine,oricare vrei tu si sa cobori din bloc,sa suni pe cine vrei tu si sa accepte invitatia ta de a va vedea,fara sa se uite la ora sau sa invoce tot felul de motive pentru care ar declina propunerea ta!

Cat e de bine sa fii tu bine cu tine! Unde e binele acesta din lucrurile simple? 

Cat e se bine sa scrii un sms sau un mesaj oriunde fara sa te gandesti de 5000 de ori la intonatie,la semne de punctuatie,la corectitudine si la intelesul cuvintelor! Sa scrii pur si simplu,sa suni,sa nu-ti iei dictionarul cu tine inainte de conversatie,sa nu-ti pese de ce va crede interlocutorul! Sa spui un “te iubesc” pentru ca asta ti-a venit acum,fara sa astepti inapoi acelasi mesaj sau sa-ti fie teama de reactia celuilalt. Pana la urma sentimentele sunt ale tale si ele trebuie exprimate in cel mai simplu mod cu putina!

Sa simti ca sarea si piperul sunt de ajuns pentru a da gust unei fripturi,sa fii convins ca langa ar merge perfect o banala salata sau un banal morcov fiert. 

Viata e simpla,noi o complicam de multe ori,pentru ca mereu ne intrebam ce si cum,cand si de ce,pentru ca facem ce trebuie,nu ce vrem si ce simtim,pentru ca ne ghidam dupa totul felul de modele de viata,pentru ca fie suntem superficiali,fie prea implicati,fie interpretam totul,fie nu vedem esenta si nu apreciem calitatea si puritatea sentimentelor.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu