Bine ai venit! Aceasta este o "parcare pentru ganduri".
Nu se plateste taxa nici de stationare, nici de oprire.

luni, 26 octombrie 2015

Nu ai cum sa ii rezisti!

Stii ce inseamna sa fii fan branza? Sa combini branza chiar cu orice. Este si cazul meu. Nu conteaza ce servesc la masa de amiaza, un pic de branza tot trebuie sa fie langa. E "must have-ul" fiecare mese delicioase. :)
Cand vine vorba de branza, Delaco nu are concurenta. Nu a avut niciodata si sigur ca acest lucru nu se va intampla niciodata. "Branza pufoasa de la Delaco e precum cea mai dorita captura dupa o zi de balta", ar zice sigur Tony Delaco, daca ar fi sa-l convinga pe fratele meu si pe toti cei care sunt mari pescari. In acelasi timp, Tony Jr. sigur ar fi de acord ca |branza este atat de pufoasa precum strangerea in brate a lui mami". 


Ca sa convinga d-rele din ziua de azi, sigur Tony Delaco ar stii ca 'branza pufoasa este precum buzele Biancai Draguseanu". Nu acelasi lucru le-ar convinge pe d-nele trecute de primele decenii din viata, sa deguste si sa ia acasa branza pufoasa. Asa ca o replica precum " pufoasa ca si muzica ce canta in sufletul  inegalabilei Sofia Vicoveanca", ar merge ca unsa pana la sufletul d-nelor aflate in categoria mentionata. Nici Tony Jr nu se lasa mai prejos, el stie ca daca vrea sa fie la intaltime tebuie sa-si foloseasca replicile sincere ale varstei, asa  ca branza e pufoasa precum "zapada pe care aluneca sania sa in fiecare iarna".
Tony Jr. e convins ca d-rele de varsta sa se viseaza toate "Elsa",  asa ca stie ce "arma" sa foloseasca.  " Branza este atat de pufoasa precum parul lui Elsa". In acelasi timp si-a adus aminte ca bunica lui are o pisica birmaneza care are blanitza atat de pufoasa, incat ar putea sa o mentioneze in replica contra lui Tony Delaco: " branza aceasta este atat de pufoasa, ca si blanita pisicii de rasa a bunicii mele".
Cand vine vorba de femei, cele mai dulci replici sigur merg la inima celei mai dure femei. Tony Delaco, avand ani in spate si experienta pe masur,a stie ca o replica precum " d-na frumoasa, branza aceasta este atat de pufoasa precum atingerea noptii intr-o zi de vara" ar face ca si cea mai dura femeie sa schiteze un zambet si sa-si doreasca macar o degustare. 
In schimb, Tony Jr stie ca aceeasi doamna poate fi cucerita si daca ii aminteste de faptul " branza e atat de pufoasa ca si crema pe care mama mea si-o da pe fata in fiecare dimineata". Si da, Tony Jr isi aduce aminte ca branza e la fel pufoasa ca si "caciula de blana a bunicii sale".
Tony Delaco stie sa-si foloseasca talentele de cuceritor. El stie ca o d-na isi doreste sa fie recompensata cu multe complimente. " Draga d-na, stiti cat e de pufoasa aceasta branza? Precum atingerea unui fulg de nea intr-o zi  de vara torida".
Da, nu e usor sa faci fata unei asemenea experiente. Nici cel mic, nu e mai prejos. El isi foloseste sinceritatea si inocenta ca sa transforme orice replica in ceva ce-ti trezeste zambete. 
" ... branza aceasta e atat de pufoasa precum plapuma mea, dupa o tura in masina de spalat cu balsam." Tot Tony Jr si-a adus aminte de prajitura sa preferata, cea cu mult mousse de ciocolata pe care i-o pregateste mama sa o data pe luna. Asa ca atunci cand a intalnit o d-ra cam de vartsa apropiata lui, i-a soptit ca "branza aceasta pufoasa e atat de buna precum prajitura cu mousse de ciocolata". Cam toti copiii stiu ce e acela mousse, si asa ca a fost suficient sa convinga.
Tot el si-a adus aminte de replica tatalui sau " branza aceasta este atat de pufoasa precum a fost mama ta in tinerete: usoara ca un fulg". 
Nici Tony Delaco nu a uitat de faptul ca o d-na se vrea complimentata indiferent de momentul zilei si indiferent cu ce e imbracata:  " branza aceasta este atat de pufoasa incat nimeni nu-i rezista asa cum nici dumneavoastra nu treceti neobervata". Cum sa rezisti unui astfel de compliment? 
O fetita mica curioasa sa afle ce ofera Tony Delaco, cu privirea spre standul Delaco si-a ridicat manuta sa prinda si ea feliuta cu branza pufoasa. Atunci Tony Delaco i-a zambit si i-a spus: " papusa esti atat de frumoasa,iar branza aceasta este atat de pufoasa precum barba lui Mos Craciun". 
Fetita a plecat incantata si chiar e mers la raft insotita de mama ei sa-si aleaga Pufosenia ce statea ascunsa in spatele branzei Delaco.





Acest articol a fost scris pentru competitia SuperBlog 2015.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu