Bine ai venit! Aceasta este o "parcare pentru ganduri".
Nu se plateste taxa nici de stationare, nici de oprire.

miercuri, 28 octombrie 2020

Melinis- dulcele Zeilor!

 Trăim într-o lume a semipreparatelor, a etichetelor lungi, de parcă ai impresia că toate "e"-urile dau concurs. E drept, unele "e"-uri stau ascunse în spatele unor denumiri pompoase, de dragul de a nu-ți fura privirea chiar din prima sau de a nu te speria de numărul mare de creații de gusturi. Da, gusturi și arome "identic naturale", dacă ar fi sa citez anumite etichete. Nici nuca de pe anumite produse nu mai e nucă, nici brânza nu mai e brânză. E ceva creație cu același gust. Ca să nu mai vorbim de ciocolata din diferite produse de patiseri, e ceva cacao, uleiuri și arome cât cuprinde. E acel ceva ce-ți crează dependență și iți cucerește toate papile gustative. E acel ceva care strigă:" sunt așa bun, încât nu te poți opri". 

Adevărul e că oamenii s-au obișnuit să cumpere, să comande, s-au adaptat sau mai bine zis au uitat de mămăliga bunicii cu caș de casă, de tocana de pui, de dulceața de trandafiri cu nuci, de dulceața de gogonele sau de nuci verzi. Mierea o mai folosesc în ceaiuri când nu mai au zahăr șidin păcate prea puțin apreciaza naturalețea. Sau poate ca sunt puțini, dar buni. Si eu mă numar printre cei puțini. Sunt genul de persoană care iși face dulcețurile acasă, care gătește zi de zi, care apreciază simplitatea gustului de acasă. Până la urmă când gatești acasă, știi exact ce pui in mâncare și cu ce gust urmează să-ți suprinzi papile gustative. 

Murăturile bunicii sau a mamei nu au termen de comparație sau sosul de roșii fiert în oala mare de aluminiu. Acea oală care a hrănit generații intregi.

Cum mai toate produsele vândute prin marketuri au măcar un "e" menționat sau un corespondent pentru el, atunci când gasesc un produs cu o etichetă curată, îl mențin în recurență în lista de cumpărături și nu mai caut alternativă. 

De curând am descoperit ceva cu adevărat desăvârșit care îmi aduce aminte de copilărie, de bunica mea și de naturalețea cu care am crescut.

Se numește Melinis și este o delicatesă din petale de trandafiri și din fructe crude scufundate în miere. Specială este și metoda de preparare unică, lentă, la temperaturi sub 35 ˚C, tocmai pentru a  păstra proprietățile fructelor și petalelor, pentru a le intensifica parfumul lor natural, și pentru a le conferi o savoare cu totul aparte. E un dulce cu adevărat complet natural și unic! Și pe lângă faptul că poate fi mâncat, de fapt degustat în forma sa proprie, poate fi utilizat și ca substituentul zahărului în diferite preparate dulci.

 


 

Iar asta nu e tot! Există o gamă largă de minunații Melinis:Melinis de catina, Melinis de trandafiri,Melinis de zmeură cu miere, de vișine cu miere, de prune cu miere, de afine cu miere sau Melinis de gutui cu miere. Sună de parcă ar fi delicatesea zeilor! Și nu doar sună, așa și este, ceva cu adevărat sublim, care te transpune într-o poveste unică al simțurilor.

 

 




 

Aș spune că este dulcele suprem! Mai ales că este foarte sănătos și pentru că înglobează ingredientele naturale necesare pentru unicitate.




Tot timpul mierea a fost și va fi în trendul oamenilor sănătoși, care stiu că mierea aduce vitalitate, energie, imunitate. Iar Melinis este dulcele suprem, care te scoate din rutina gustului. 

Tu l-ai încercat? Nu? Ce mai aștepți?


Acest articol a fost scris pentru competiția SuperBlog2020.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu