Bine ai venit! Aceasta este o "parcare pentru ganduri".
Nu se plateste taxa nici de stationare, nici de oprire.

miercuri, 22 ianuarie 2014

La volan!

Inca de cand eram mica, ma visam la volanul unei masini...mai mici sau mai mari. La varsta aceea nu ma gandeam la marci de masini, sigle si preturi, ci doar la un autovehicul care sa porneasca din loc. Cu pornirea de pe loc a inceput si prima ora de condus. A fost acum mai bine de 10 ani. Prima ora de condus a urmat abia dupa prima ora de legislatie rutiera, altfel nu se putea. Ca doar era vorba de a conduce pe drumurile publice. :)
Recunosc ca prima ora de condus mi-a produs emotii, ca si prima intalnire de iubire. De altfel asa se infiripa o legatura amoroasa, intre tine si masina, inca de la prima...atingere. :) Pentru unii dintre noi, poate ca masina a fost chiar...prima dragoste. Nu e de mirare de ce multi nu-si uita prima masina. Nici eu. Insa, pana la prima masina condusa cu permisul de conducere in buzunar, a fost nevoie de multe ore de antrenament din postura de...elev. Ore de antrenament cu volanul in mana, dimineata, iar dupa-amiaza cu pixul pe hartie. Inainte de a trece la partea practica, trebuie sa stii si teorie. Altfel cum ai putea sa stii care e treaba cu prioritatile pe...sosea? :) Nu de alta, dar nu ai vrea sa treaca pe galben, un alt meserias ca tine. :))
Asa ca, zi de zi am invatat care e treaba cu indicatoarele, cu prioritatile, atat teoretic si practic. A urmat examenul pentru permisul de conducere. Multi haiduci s-au intrecut in ale..stiintei, cand mi-am dat eu examenul, putini insa am ramas la final. Eu insa ma numar printre absolventii, care si-au luat permisul de conducere din prima. :) 
A urmat apoi prima ora de condus pe sosea, fara instructor. Prima masina condusa a fost a parintilor mei. Un Ford Fiesta, ceva mai in varsta ca...mine. :) O masina mica, usor de condus, care m-a primit cu ...usile deschise. A fost o placere sa fiu la volanul unei bubureze rosii, plina de..andrenalina, care consuma cu...pipeta. :) 
Dupa distractia cu...Fiesta, a urmat buburuza galbena, pe numele ei Seat Ibiza. O minunatie de masina. Tanara, puternica, sportiva, comoda, primitoare si in acelasi timp si foarte atractiva. Pe Ibiza am luat-o inca de cand.."s-a nascut". A fost o dragoste la prima atingere a pedalei de...acceleratie. :) Timp de 5 ani am cutreierat alaturi de ea tara, in lung si in lat. Ibiza a vazut atat Marea Neagra, cat si Muntii Carpati. A fost o prietena minunata, care nu m-a lasat la greu si care nu mi-a creat probleme. Tot ce a cerut ea, a fost doar carburant,cate un pic de... ulei si cate un filtru. Doar consumabile...normale. :)
Acum am trecut la categoria...premium. Un Audi A4 alb, de toata frumusetea ma asteapta zi de zi in...parcare. Si este chiar a mea! E deja la mine in...familie de 2 ani. Au fost 2 ani cu drumuri lungi, au fost 2 ani frumosi si vor mai urma, incat pe atatia la fel de frumosi.
In plus, dupa multe drumuri de Germania, minunatia alba va cunoaste si ea...Marea Neagra si Muntii Carpati. Trebuie sa aiba parte si ea de ....minunatii. :) Sa speram ca va avea si de drumuri, care sa-i puna in valoare forma si calutii din dotare.:)
La ce ma duce cu gandul, permis de conducere? La modul prin care poti sa ai prioritate la...volanul propriei masini! Urmatoarea partenera de drum imi doresc sa fie, peste cativa ani...Range Rover Evoque de culoare alba. O alta minunatie a...domeniului auto. :)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu