Bine ai venit! Aceasta este o "parcare pentru ganduri".
Nu se plateste taxa nici de stationare, nici de oprire.

joi, 12 noiembrie 2020

Apa familiei mele!

   Mi-a luat ceva timp să înțeleg că dacă bei apă, elimini apă. Credeam că dacă bei nu ai cum să slăbești. Mi se părea ceva absurd:cum să bei apă și să nu rămână în corp? Noroc că am ajuns să aflu acest aspect foarte important pe vremea când îmi doream să devin mămică. Și știi cum e când urmează să devii mama, începi să te documentezi: de la ingrijire, până la alimentație. 

Iar mie îmi plac să fiu mereu pregatită, cel puțin acolo unde se poate, acolo nu există șansa să fiu suprinsă de moment!

Nu degeaba se spune:" suntem ceea ce mâncăm!" Când alegem o alimentație nesănătoasa, acest apect se regăsește în modul în care arătăm, în modul în care ne simțim, în aspectul pielii, în relația noastră cu propriul corp, pe termen lung. Cele mai multe decizii de alimentație se revarsă asupra noastră în timp.

Organismul nostru e format din apî, în procent mare, așa că avem nevoie de apă ca să trăim, avem nevoie de apă ca să transpirăm, ca să eliminăm toxinele. Fără mâncare putem trăi câteva zile bune, însă nu și fără apă. 

De când se nasc, masa bebelușilor este exclusiv lichidă. Stomacelul lor o ia treptat, ca să se poate adapta la mediul exterior. Apa este un factor important în prepararea alimentelor pe care le pregătim pentru cei mici. Știu, unii ar zice că "apa e tot apă și așa a fost". Pai da, apa e apă, dar aceasta nu e toată la fel. 

Apa minerală naturală oligominerală Aquatique are o compoziție echilibrată și o mineralizare redusă, de numai 98 mg/l! Ce înseamnă acest aspect? Înseamna ca are un conținut redus de săruri, de sodiu. Cantitatea de sodiu este importantă pentru că, dacă aceasta depășește o anumită valoare, organismul nostru se deshidratează. Aceste saruri se depun în organism și pot crea probleme organismului. E ca și atunci când ni se spune să nu consumăm o cantitate mare de sare. O cantitate mare de sare înseamnă acumulare de apă în organism.

Cei mici au un stomac sensibil, au nevoi speciale; stomacul lor trebuie să se adapteze treptat la mâncare, tocmai de aceea fiecare etapă din alimentație este importantă! E important cînd introducem primele alimente și bineînșeles e important și care care sunt acestea. Nimic nu e la întâmplare. La fel cum nici apa pe care o folosim la pregătirea alimentelor.  Aceasta este recomandată să aibă cantitatea de minerale sub nivelul de 120 mg/l.

Când am început diversificarea la cea mică, pe la vreo 7 luni, am început cu diferite piureuri de legume și cu cereale adaptate varstei, pe care le preparam, unele dintre ele, cu apă. Atunci am optat pentru apa Aquatique


 

Fiecare alegere pe care o facem ca părinți, pentru cei mici, va afecta pe timp îndelungat digestia,dezolvatarea acestora, dar și modul în care vor face propriile alegeri. E foarte important pentru dezvoltarea copiilor ca fiecare alegere alimentară sa fie potrivită vârstei, totul să fie treptat și bineînțeles ca apa să se regăsească la fiecare masă, mai ales consumată ca atare!

Ei bine, apa oligominerală Aquatique este potrivită pentru toată familia!

 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu