Bine ai venit! Aceasta este o "parcare pentru ganduri".
Nu se plateste taxa nici de stationare, nici de oprire.

vineri, 22 noiembrie 2013

Da si tu o mana de ajutor!

Sa intinzi o mana de ajutor celor care au cu adevarat nevoie e un gest, pe care doar oamenii cu suflet il pot face. Sunt multi oameni care nu dispun de resurse financiare spectaculoase si totusi din putinul lor ofera celor din jur o raza de iubire, o clipa de atentie si un dar cu insemnatate emotionala.
Am tot vazut pe la televizor, campanii care au generat adevarate subiecte nationale de lauda, pentru unii oameni publici.
Eu sunt recunoascatoare ca m-am nascut intr-o familie cu principii sanatoase, ca am doi parinti,care mi-au oferit sprijinul, educatia si bineinteles iubirea lor neconditionata. Mi-ar placea si mie la randul meu sa ajut copii, ale caror parinti au fost nevoiti sa plece in strainatate, pentru a le asigura un trai mai bun copiilor lor; mi-ar placea sa exista mai multe fundatii pentru copii dotati intelectual, dar care nu dispun de resurse financiare, pentru a-si continua studiile. Salut campania celor de la Campofrio Romania si World Vision Romania, si ar fi bine ca tot mai multe branduri sa se implice in astfel de campanii umanitare: #campofriofacebine.
Cred ca fiecare dintre noi are acasa multe ustensile de scris, poate caiete, coli de hartie, genti etc., care ar putea fi de un real folos pentru copiii dotati intelectual, dar care din pacate fac parte din familii defavorizate.
Ar fi frumos sa existe campanii pentru sustinerea tinerelor devenite prea devreme mame. Cum am putea ajuta astfel de fete? Prin a le aduna in mai multe centre cateva zile pe saptamana, prin care fiecare dintre ele sa-si povesteasca viata si care sa fie consiliate de psihologi. Ar trebui raspandita prin scoli o educatie despre a deveni parinte inainte de vreme, nu ma refer la educatia sexuala. Pur si simplu, sa devina constiente de ideea de a deveni parinte, ce implica acest statut de fapt. 
Ar fi minunat sa exista campanii pentru constientizarea viitoarelor mamici, cat de mult inseamna sa-si faca toate analizele la timp, sa aiba grija de ele, printr-o alimentatie corespunzatoare, prin renuntarea la fumat si alcool. E pacat ca, cei carora le dau viata, copilasii, vor avea de tras toata viata datorita unor malformatii, care puteau evitate, daca cele care le-au dat viata aveau grija de ele si de ei si isi luam din timp toate precautiile necesare. 
Poate ca astfel vor exista tot mai putini copii cu sindromul Down, cu alte malformatii si tot mai putine fete devenite mame, de la o varsta mult prea frageda. 
E timpul sa facem ceva pentru viitorul nostru! E timpul ca viitori copii sa se nasca in familii sanatoase, cu principii binedefinite, care au cu ce sa-i intretina si care sa le ofere dragostea, de care au mare nevoie. Iubirea si dragostea nu pot fi cumparate si nici nu poate fi inlocuite de nimic altceva!
 



4 comentarii:

  1. Vă mulțumim pentru gândurile împărtășite!

    RăspundețiȘtergere
  2. Într-adevăr, un copil crescut în iubire va dărui iubire! Iubirea o simţi, mai întâi de toate, în sânul familiei, apoi ea ia forma respectului, haină confortabilă şi indispensabilă omului care a avut acces la educaţie. Dar, din păcate, azi, şcolile nu mai fac educaţie, nu că nu ar vrea, ci pentru că elevii nu mai sunt motivaţi de studiu într-o soccietate care nu are ca fundament de bază principiul meritocraţiei. Acceptăm să fim prinşi intr-o mişcare browniană ce face ca haosul să fie cartea de vizită a vieţii românului. Mama şi copilul nu mai sunt în atenţia autorităţilor statului. O mamă plăteşte toate medicamentele micuţului şi toate analizele şi ele sunt costisitoare... Studenţii nu mai beneficiază de servicii medicale în centrele universitare, etc...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Categoric ca asa e. E pacat sa ne mai miram de rata de promovabilitate la BAC din fiecare an, de nivelul de educatie sau de lipsa acesteia.
      Din pacate in tara in care supravietuim, pentru ca multi nu traiesc ( nu ca nu vor, ci pentru ca nu au cu ce ), totul e un haos. Si eu de exemplu cand fost gravida, am platit pentru o singura analiza de determinare a anticorpilor din RH, 184 de lei!!! Si asta la stat, nu la privat. La stat, unde ar fi trebuit evident sa fie gratis! Gratis e, dar nu pentru noi, muritorii de rand...

      Ștergere